EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Szakértő: Fél éven belül összhangba kerülhet a tagállamok migrációs politikája

Csejtei István volt Líbiai nagykövet szerint fél éven belül összhangba kerülhet az uniós tagállamok migrációs politikája.

Az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában elmondta, a tagállamok egyetértenek a külső határok védelmének fontosságában és a kötelező kvóták lekerültek a napirendről, ebből is látszik, hogy közelítenek a vélemények – fűzte hozzá.


Úgy véli, hogy az utóbbi két évben a tagállamok elbeszéltek egymás mellett és nem alakult ki közös álláspont, azonban az elmúlt hónapok fejleményei bizakodásra adnak okot.

Elmondta: pozitív fejlemény, hogy az Európai Tanács június 28-án kiadott közleménye iránymutatást adott a szakembereknek és a szaktárcáknak, továbbá a nemzetközi visszhang szerint sikeres volt a július 12-én tartott innsbrucki belügyminiszteri találkozó is.


Ebben az évben csaknem 48 ezer ember ékezett tengeri úton, ezek közül 2000 ember belefulladt a Földközi-tengerbe. Az előző évek adatait látva évről évre megfeleződik az illegális bevándorlók száma – tette hozzá.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.