EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Szatmári András: Mindenkinek az életébe belefér heti 3X45 perc mozgás!

Szatmári András igazi példakép lett. A világbajnok kardvívó az élsport mellett egyetemi tanulmányait végzi, emellett komoly szerepet vállal a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hamarosan induló, a rendszeres testmozgást népszerűsítő kampányában.

– Nekem fontos, hogy minél több fiatalhoz eljuttassam azt az alapinfót, hogy jobb lesz minden, ha rendszeresen sportol – mondja a legutóbb Újvidéken Európa-bajnoki címet szerző vívó.


A kontinensbajnokságon a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta csapat 25 év után nyert Eb-aranyat Magyarországnak.

– Ha bemegyek az egyetemre, azt látom, hogy sok fiatal bizony a mozgás minden formáját elkerüli, és onnantól már csak egy lépés a túlsúly és mindenféle betegség. Én az élsport mellett, ha úgy tetszik, „szabadidő-sportoló” is vagyok, kikapcsolódásként is elmegyek úszni, vagy futni. Ezt kellene tennie mindenkinek: hetente legalább háromszor 45 percet sportoljon! – tette hozzá Szatmári, aki lélekben már a tokiói kvalifikációs szezonra készül.


– Kemény időszak lesz, azért mindent megteszek, hogy kijussak az olimpiára. Sőt, további terveim is
vannak, hiszen egyre többet gondolok a párizsi játékokra is – mondja.

Szatmári Andrásnak egyébként a közeljövőben is bőven lesz feladata. A Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója természetesen pástra lép a világbajnokságon, a napi edzések mellett pedig készül a hamarosan induló MEFS-kampányra, valamint többek között az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) egy kerekasztal-beszélgetésen is találkozhatnak vele a hallgatók.

– Jó lenne, ha minél több felsőoktatásban tanuló magyar fiatal ébredne rá arra, hogy a szervezetüknek tényleg kell az a heti 3×45 perc mozgás. A MEFS-sel karöltve nagyon készülünk az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjára (#IDUS2018), amely szeptember 20-án lesz. Ennek az eseménynek a központi rendezvényét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán tartják – tette hozzá Szatmári András.

Kapcsolódó Cikkek