2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Százak énekeltek a belvárosban

Első alkalommal rendezték meg a Soproni Kórusünnepet. A Soproni Ünnepi Hetek keretében szervezett program rendezőinek szándéka egyszerű volt: mindenkit megénekeltetni, aki a nyári délutánon a barokk belvárosba látogatott. Az új kezdeményezéshez hat soproni és Sopron környéki kórus csatlakozott. Ők egy-egy belvárosi udvarban, teraszon várták az érdeklődőket, akiket egy futó zápor sem riasztott el. Az énekkarok nyitott próbákat tartottak, a kicsik kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, a felnőttek pedig zenei feladványokat oldhattak meg. A programot kora este gálaműsor zárta a Fő téren, ahol a kórusünnepen részt vevő énekkarok léptek színpadra. A közönség sem maradt néma: a rendezvény művészeti vezetője, Kocsis-Holper Zoltán karnagy irányításával több száz soproni és a várost felkereső látogató énekhangjától zengett a belváros.

Fotó: Szalay Károly / Pro Kultúra Sopron

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.