EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Külföld

Száznál is több migránst kapcsoltak le a Kanári-szigetek felé hajózva

A mauritániai haditengerészet elfogott 125 migránst, szenegáli állampolgárokat, akik fából készült hajójukon a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre próbáltak eljutni – közölte a nyugat-afrikai ország haditengerészetének egyik tisztségviselője.

Hassan Ould Mohammad ezredes elmondta: a migránsok egy hete indultak el a szenegáli Thiés városából.


A hajó fedélzetén lévőket őrizetbe vették, s Mauritánia fővárosába, Nouakchottba szállították, ahol átadták őket a biztonsági erőknek.

Mohammad szerint a migránsok fejenként 1000 dollárt (275 ezer forint) fizettek az embercsempészeknek, hogy eljuthassanak Európába.


Mauritánia egyike az Európába irányuló migráció kiindulópontjainak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

  • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.