2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Extra

Székhelyi József: Szorítsatok értem!

Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. Az orvosok hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot. A Jászai Mari-díjas művész azt kéri, mindenki szorítson érte. Óriási fájdalmakkal küzd, de bízik az orvosaiban és a csodában.

Székhelyi József (Fotó: Máté Krisztián)

Székhelyi Józsefnél tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdődaganatot, és nemrég még úgy tűnt, hogy sikerül legyőznie. Akkor a színész kicsit fellélegezhetett, néhány hete azonban orvosai rossz hírt közöltek vele: áttéteket találtak nála, ami miatt újabb és újabb gyógykezelésre volt szüksége. Szerdán pedig megműtötték. – Rettenetesen gyenge vagyok, szerdán megoperáltak. Beszélni is alig tudok, nagyon rosszul érzem magam, de bíznom kell… Kérlek, szorítsatok értem – mondta tegnap, egy nappal a beavatkozás után Székhelyi József, akinek június végén mondták meg, hogy az áttétek miatt műtétre is szükség lesz. Akkor a kemoterápia és a gyógykezelések nehézségéről is mesélt. – Most emberfeletti fájdalmaim vannak, sorvadnak az izmaim, egyre fáradékonyabb vagyok, nagyon rosszul érzem magam, de bíznom kell. Nehéz az élet most… nagyon nehéz – mondta mély fájdalommal a hangjában is a színész, aki maga mondta el családjának a rossz hírt, hogy áttéteket találtak az orvosok. – Most már nem tudok olyan pozitív lenni, félek is, talán most először igazán félek. Bár vannak rosszabb pillanatok, de bízom az orvosokban – tette hozzá szűkszavúan. A színészt egyébként többen megkeresték már, közvetlenül és szerkesztőségünkön keresztül is üzentek neki, hogy alternatív gyógymódokkal segítenék a gyógyulásban, ő azonban azt mondja, nem mer eltérni az orvosok által javasolt gyógymódoktól. – Hihetetlenül sok felajánlás érkezik a színházakhoz, újságokhoz és hozzám közvetlenül is, hogy próbáljam meg a természetes vagy alternatív gyógymódokat. Megmondom őszintén, ezekből a felajánlásokból inkább erőt és energiát merítek, feltölt, hogy ennyien segíteni akarnak és támogatnak, de nem merek és nem is akarok eltérni az orvosaim által kijelölt úttól.


A színész hétéves kislányának, Sárának nem beszélt betegsége komolyságáról, mint mondja, a kicsi egyelőre csak azt tudja, hogy „apa beteg”. „Sári mindenkinél több erőt tud adni nekem a szeretetével. Továbbra is mindennap leveleket ír, olykor becsempészi a kabátzsebembe, amikor tudja, hogy hosszabb útra megyek” – mesélte korábban a színész, aki a Ripostnak elmondta, manapság úgy érzi, már a munkájára is nagyon kihat az állapota. „Eddig egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy akár egyetlenegy előadásomat is lemondjam. De fogy az erőm, a lelkesedésem, így nem tudom, hogy ezután is így lesz-e. Lehet, hogy eljön a pillanat, amikor már nem fogom bírni a munkát.”

Fotó: Fem3

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.