EUR: 345,11 Ft
CHF: 319,92 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Extra

Székhelyi József: Szorítsatok értem!

Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. Az orvosok hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot. A Jászai Mari-díjas művész azt kéri, mindenki szorítson érte. Óriási fájdalmakkal küzd, de bízik az orvosaiban és a csodában.

Székhelyi József (Fotó: Máté Krisztián)

Székhelyi Józsefnél tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdődaganatot, és nemrég még úgy tűnt, hogy sikerül legyőznie. Akkor a színész kicsit fellélegezhetett, néhány hete azonban orvosai rossz hírt közöltek vele: áttéteket találtak nála, ami miatt újabb és újabb gyógykezelésre volt szüksége. Szerdán pedig megműtötték. – Rettenetesen gyenge vagyok, szerdán megoperáltak. Beszélni is alig tudok, nagyon rosszul érzem magam, de bíznom kell… Kérlek, szorítsatok értem – mondta tegnap, egy nappal a beavatkozás után Székhelyi József, akinek június végén mondták meg, hogy az áttétek miatt műtétre is szükség lesz. Akkor a kemoterápia és a gyógykezelések nehézségéről is mesélt. – Most emberfeletti fájdalmaim vannak, sorvadnak az izmaim, egyre fáradékonyabb vagyok, nagyon rosszul érzem magam, de bíznom kell. Nehéz az élet most… nagyon nehéz – mondta mély fájdalommal a hangjában is a színész, aki maga mondta el családjának a rossz hírt, hogy áttéteket találtak az orvosok. – Most már nem tudok olyan pozitív lenni, félek is, talán most először igazán félek. Bár vannak rosszabb pillanatok, de bízom az orvosokban – tette hozzá szűkszavúan. A színészt egyébként többen megkeresték már, közvetlenül és szerkesztőségünkön keresztül is üzentek neki, hogy alternatív gyógymódokkal segítenék a gyógyulásban, ő azonban azt mondja, nem mer eltérni az orvosok által javasolt gyógymódoktól. – Hihetetlenül sok felajánlás érkezik a színházakhoz, újságokhoz és hozzám közvetlenül is, hogy próbáljam meg a természetes vagy alternatív gyógymódokat. Megmondom őszintén, ezekből a felajánlásokból inkább erőt és energiát merítek, feltölt, hogy ennyien segíteni akarnak és támogatnak, de nem merek és nem is akarok eltérni az orvosaim által kijelölt úttól.


A színész hétéves kislányának, Sárának nem beszélt betegsége komolyságáról, mint mondja, a kicsi egyelőre csak azt tudja, hogy „apa beteg”. „Sári mindenkinél több erőt tud adni nekem a szeretetével. Továbbra is mindennap leveleket ír, olykor becsempészi a kabátzsebembe, amikor tudja, hogy hosszabb útra megyek” – mesélte korábban a színész, aki a Ripostnak elmondta, manapság úgy érzi, már a munkájára is nagyon kihat az állapota. „Eddig egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy akár egyetlenegy előadásomat is lemondjam. De fogy az erőm, a lelkesedésem, így nem tudom, hogy ezután is így lesz-e. Lehet, hogy eljön a pillanat, amikor már nem fogom bírni a munkát.”

Fotó: Fem3

 

Kapcsolódó Cikkek