EUR: 324,02 Ft
CHF: 285,34 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Szekszárd

Szekszárdi az ország legjobb vörösbora

Kiválóan szerepeltek a szekszárdi pincészetek a 39. Országos Borversenyen. A vörösborok mezőnyében az aranyérmek harmadát szekszárdi borászatok szerezték meg.

A legeredményesebb a Mészáros Pincészet és Borház lett, amelynek 2015-ös Bodzási Kékfrankosa lett a verseny legjobb vörösbora, tájékoztatott Mészáros Pál borász.


– Az elmúlt hetekben Budapest adott otthont a 39. Országos Borverseny eredményhirdetésének. Azt tudtuk, hogy nyertünk három aranyérmet, és a Bodzási Kékfrankosunk nagy aranyérmet, de arra mi sem számítottunk, hogy ennyi különdíjat fogunk kapni. Így a Bodzási Kékfrankos lett az országos borverseny legjobb vörösbora. Ez azért számít nagy elismerésnek, mert kékfrankos még nem nyert a legjobb vörösborok kategóriájában. Ezt másfajta borok szokták megnyerni – részletezte a nyertes Mészáros Pincészet és Borház vezetője.

A Bodzási Kékfrankos a Szekszárd Város Bora címet is magáénak tudhatja. Illusztráció: Nagy Nándor

Mészáros Pál hozzátette, hogy a Szekszárd Város Bora címet is ugyanez a nedűjük nyerte el, ezek szerint a zsűri is értékelte a borkülönlegesség értékeit. Ez a bor más teszteken is számos érmet nyert már el.

– A Bodzási Kékfrankosnak a termőhely a fő „motívuma”: a bodzási dűlő, a délnyugati katlan nagyon napos oldala, talaja vörösagyagos, ami különleges zamatanyagot ad a szőlőnek. A másik pedig, ami szintén fontos, a kiváló technológia, amellyel dolgozni tudunk. Ennek köszönhetően amilyen ízvilág, zamatanyag a szőlőben megjelenik, az a borban is visszaköszön. Ez természetesen azt jelenti, hogy nemcsak a szőlőt válogatjuk ki gondosan, hanem a hordóválogatás is fontos – részletezte Mészáros Pál.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek