EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Miskolc

Szerb válogatottal erősít a DVTK

Maja Škorić korábban két éven keresztül viselte az újjáalakított diósgyőri kosárcsapat mezét, most pedig visszatér az Aluinvent DVTK-ba.

A 3-as, 4-es és 5-ös poszton is bevethető Maja Škorić fiatalon érkezett Versecről, és két éven keresztül erősítette a diósgyőri csapatot. Ezt követően Somorjára szerződött, ahol a szlovák bajnokságban a legjobb négy közé jutott csapatával. Onnan Ceglédre igazolva együtt ért el sikereket Cziczás László vezetőedzővel és Medgyessy Dórával, a Magyar Kupában például egészen a döntőig meneteltek 2017-ben. Az előző bajnokságban Franciaországban szerepelt, a hatodik helyen végző Basket Landes együttesében, onnan tér vissza Miskolcra. 2011-től a szerb nemzeti válogatott tagja.


Maja Škorić nem ismeretlen a miskolciak számára – fotó: dvtk.eu

– Nagy örömmel térek vissza Miskolcra és izgatottam várom a szezont – nyilatkozta Maja Škorić. – Majd minden jövendő csapattársamat ismerem, a vezetőedzővel is éveket dolgoztam együtt. Tudom, mi merre van a városban, a csarnok is eléggé ismerős, szóval bizakodóan tekintek a szezon elé. Szeretném, ha újra megtelne a Generali Aréna szurkolókkal és sikeres évet-éveket tölthetnénk együtt.

Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója szerint a játékos képzettsége, játékintelligenciája és fizikuma révén több poszton is képes extra teljesítményre, kiválóan olvassa védekezésben és támadásban is a játékszituációkat. Ha kell, előkészít, ha kell, befejez, szinte második irányítóként működik a pályán.

Kapcsolódó Cikkek