2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szekszárd

Szigorítanák a csendzavarást

A szekszárdi közgyűlés megkezdte az egyes zajkeltő tevékenységekkel összefüggő önkormányzati rendeletek felülvizsgálatát. Ennek keretében – a beérkezett panaszokra tekintettel, különösen az éjszakai és a hétvégi pihenés iránti jogos igények teljesülése érdekében – kéri a város lakóit, a helyi civil és gazdálkodó szervezeteket, hogy Szekszárd közigazgatási területén szabad- és munkaszüneti napokon 12 és 16 óra között, valamint mindennap 21 és reggel 9 óra között minden zajt keltő tevékenységtől tartózkodjanak.

Dr. Molnár Kata, a Polgármesteri Hivatal jegyzője szerint ez az önkormányzati rendelet tulajdonképpen még nem született meg, de a közgyűlésen első fordulóban elfogadták a zajkeltő berendezések szabályozásáról szóló önkormányzati rendeletek módosítását.


Ne pihenőidőben fűrészeljünk!

– Ez annyit jelent, hogy a rendelet még nem született meg, csak a szabályozás koncepciója. Ennek kapcsán a lakossági észrevételek alapján az a javaslat született, hogy a zajkeltő tevékenységek időkorláthoz legyenek kötve, illetve ennek a megfelelő szankcióját is megalkotnák – részletezte dr. Molnár Kata.

Hozzátette: a szabályozás kiterjedne a mozgóárusok által alkalmazott hangosítóberendezésekre is. Ezzel a szabályozással kapcsolatban várják a lakossági javaslatokat a [email protected] e-mail-címre, de személyesen is benyújthatják észrevételeiket a Polgármesteri Hivatalban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.