EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Egyéb Szekszárd

Szigorítanák a csendzavarást

A szekszárdi közgyűlés megkezdte az egyes zajkeltő tevékenységekkel összefüggő önkormányzati rendeletek felülvizsgálatát. Ennek keretében – a beérkezett panaszokra tekintettel, különösen az éjszakai és a hétvégi pihenés iránti jogos igények teljesülése érdekében – kéri a város lakóit, a helyi civil és gazdálkodó szervezeteket, hogy Szekszárd közigazgatási területén szabad- és munkaszüneti napokon 12 és 16 óra között, valamint mindennap 21 és reggel 9 óra között minden zajt keltő tevékenységtől tartózkodjanak.

Dr. Molnár Kata, a Polgármesteri Hivatal jegyzője szerint ez az önkormányzati rendelet tulajdonképpen még nem született meg, de a közgyűlésen első fordulóban elfogadták a zajkeltő berendezések szabályozásáról szóló önkormányzati rendeletek módosítását.


Ne pihenőidőben fűrészeljünk!

– Ez annyit jelent, hogy a rendelet még nem született meg, csak a szabályozás koncepciója. Ennek kapcsán a lakossági észrevételek alapján az a javaslat született, hogy a zajkeltő tevékenységek időkorláthoz legyenek kötve, illetve ennek a megfelelő szankcióját is megalkotnák – részletezte dr. Molnár Kata.

Hozzátette: a szabályozás kiterjedne a mozgóárusok által alkalmazott hangosítóberendezésekre is. Ezzel a szabályozással kapcsolatban várják a lakossági javaslatokat a [email protected] e-mail-címre, de személyesen is benyújthatják észrevételeiket a Polgármesteri Hivatalban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek