EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Szilágyi Péter: A nemzet jövője képzett fiataljaitól is függ

Egy ország, egy nemzet jövőjét az is befolyásolja, hogy milyen képzettségűek a fiataljai – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának szombati diplomaátadóján Veszprémben.

Szilágyi Péter kiemelte: 2018-ra Magyarország egy erős, nemzetközileg elismert, méretén és lakosságszámán túlnövő súlyú országgá vált, amely biztosítani tudja a szülőföldön való boldogulást, kultúránk, nyelvünk megőrzését, nem csak az anyaország, hanem a Kárpát-medencei összmagyarság számára is.


“Azt szeretnénk, ha Magyarország olyan ország lenne Európa közepén, ahol versenyképes tudással rendelkező fiatalok építik a jövőt, itt alapítanak családot, itt nevelik gyermekeiket, itt indítják el vállalkozásaikat” – mondta a helyettes államtitkár.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében a humán tudományok művelésének jelentőségét hangsúlyozva rámutatott: az emberiség legnagyobb globális problémái – például a terrorizmus, az elszegényedés, az elvándorlás, a migráció, a szegregáció vagy az elidegenedés – döntő részben társadalmi jellegűek. A legmodernebb technológiák vizionált további fejlődése és elterjedése előtt is főként emberi, társadalmi akadályok tornyosulnak – hívta fel a figyelmet a rektor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elkészült az Ország Bevásárlólistája

    Elkészült az Ország Bevásárlólistája

    Évente több tízezer család és rászoruló karácsonyát teszi könnyebbé a 22 éve tartó Adni Öröm! jótékonysági akció, amelynek keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a SPAR és INTERSPAR áruházakban tartós élelmiszert gyűjtenek.

  • Alkatrészgyárat létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

    Alkatrészgyárat létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

    Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet létesít Magyarországon az Airbus Helicopters, a 2021-re elkészülő beruházással több száz munkahely jön létre a magyar kormány és vállalat együttműködésének köszönhetően – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.