2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Színész vagy, Neymar!

Brazília 2-0-s győzelmet aratott Mexikó felett hétfőn a világbajnokságon A sikerből Neymar egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, azonban nem ezért beszélnek róla ismét. A PSG klasszisa most is nagy színészi alakítást nyújtott, és ez a mexikói szövetségi kapitánynál is kiverte a biztosítékot.

Neymar a mérkőzés 71. percében mutatta be magánszámát. Eljátszotta a nagy halált, miután a földön fekvő braziltól Miguel Layún elvette a labdát és rálépett a bokájára (ezért piros járt volna, noha nem volt erős a taposás). A cirkuszba illő fetrengésnek semmi értelme nem volt az egyértelmű időhúzáson kívül. A jelenetre még a mexikói szövetségi kapitány is reagált a meccs után.


Profimedia, Sputnik

– Kontrolláltuk a mérkőzést, de sajnos rengeteg időt elveszítettünk egyetlenegy játékos miatt. Azt hiszem, ez a futball szégyene. Elveszítettük a stílusunkat a második félidőben a játékvezető miatt. Túl gyakran állítottak meg minket. Ez egy erős negatív példa a labdarúgás világának és minden gyereknek, aki követi a játékot. Ez kemény sport, férfiak sportja, nem kellene ennyi színészkedést elviselne – fogalmazott Juan Carlos Osorio Neymarra utalva.

Neymar játékára egyébként amúgy is jellemző, hogy keresi a párharcokat, azonban amint hozzáérnek, egyből fetreng. A világbajnokság alatt a brazil ellen 23-szor követtek el szabálytalanságot, míg ő csak 4-szer lépte át a határt.


A GloboEsporte.com-nak nyilatkozva ő is kifejtette véleményét a kritikákkal kapcsolatban.

– Egyszerűen csak érzem a fájdalmat, és ez nem egy olyan dolog, amit irányítani tudok. Layún tisztességtelenül viselkedett velem, a labda már nem volt játékban, semmi szükség nem volt arra, hogy rám taposson – vélekedett Neymar.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.