EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Színész vagy, Neymar!

Brazília 2-0-s győzelmet aratott Mexikó felett hétfőn a világbajnokságon A sikerből Neymar egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, azonban nem ezért beszélnek róla ismét. A PSG klasszisa most is nagy színészi alakítást nyújtott, és ez a mexikói szövetségi kapitánynál is kiverte a biztosítékot.

Neymar a mérkőzés 71. percében mutatta be magánszámát. Eljátszotta a nagy halált, miután a földön fekvő braziltól Miguel Layún elvette a labdát és rálépett a bokájára (ezért piros járt volna, noha nem volt erős a taposás). A cirkuszba illő fetrengésnek semmi értelme nem volt az egyértelmű időhúzáson kívül. A jelenetre még a mexikói szövetségi kapitány is reagált a meccs után.


Profimedia, Sputnik

– Kontrolláltuk a mérkőzést, de sajnos rengeteg időt elveszítettünk egyetlenegy játékos miatt. Azt hiszem, ez a futball szégyene. Elveszítettük a stílusunkat a második félidőben a játékvezető miatt. Túl gyakran állítottak meg minket. Ez egy erős negatív példa a labdarúgás világának és minden gyereknek, aki követi a játékot. Ez kemény sport, férfiak sportja, nem kellene ennyi színészkedést elviselne – fogalmazott Juan Carlos Osorio Neymarra utalva.

Neymar játékára egyébként amúgy is jellemző, hogy keresi a párharcokat, azonban amint hozzáérnek, egyből fetreng. A világbajnokság alatt a brazil ellen 23-szor követtek el szabálytalanságot, míg ő csak 4-szer lépte át a határt.


A GloboEsporte.com-nak nyilatkozva ő is kifejtette véleményét a kritikákkal kapcsolatban.

– Egyszerűen csak érzem a fájdalmat, és ez nem egy olyan dolog, amit irányítani tudok. Layún tisztességtelenül viselkedett velem, a labda már nem volt játékban, semmi szükség nem volt arra, hogy rám taposson – vélekedett Neymar.

Kapcsolódó Cikkek