2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Szolnok

Színpaddá változott a Városháza udvara

Minden évben van egy nap, amikor a Városháza kinyitja kapuit és egész estés szórakozást kínál a betérőknek. Idén sem volt ez másképp; az udvaron táncbemutatóval, koncertekkel, zsonglőrbemutatóval, a Városháza Hubay Ferenc Dísztermében pedig gitárelőadással, ünnepi köszöntővel és a Szolnoki Művésztelep kiállításával várták a látogatókat.

Kucsa Helga gitárjátéka nyitotta meg az idei Városházi Estet. A Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendéke és 2018-as Kiugró Tehetsége Szalay Ferenc polgármester ünnepi köszöntőjét és a művésztelep kiállítását vezette fel. A tárlat a művésztelep felújítása miatt költözött a Városháza Dísztermébe, és azoknak az alkotóknak a műveit mutatja be, akik Verebes György művészeti vezető szavaival élve „átszenvedték a költözés viszontagságait”. Összesen tíz művész alkotásait lehetett megtekinteni, amelyek között szép számban voltak szobrok, festmények és grafikák.


Telt ház volt a Művésztelep művészeinek kiállításán a Városházán
Fotó: Kiss János

A Városháza udvarán könnyed, nyáresti programokkal várták nemcsak azokat, akik évről évre részt vesznek a rendezvényen, hanem azokat a szolnokiakat is, akik kíváncsiak voltak a Városházára egy másik szemszögből. A különböző bemutatókon, koncerteken és természetesen a vacsorán kívül a gyerekekre is gondoltak a szervezők, őket ugyanis népi játékokkal és játszóházi foglalkozásokkal várták. A Szimfonik Harsona Együttes és a Szoldance TSE táncosainak előadása után a Tűzfészek Társulat LED-es zsonglőrbemutatója következett, amelytől mindenkinek tátva maradt a szája. A különleges és mozgalmas játék után az est leginkább várt fellépője, a Szimpátia Együttes állt színpadra, amely a Neoton Família számait adta elő nagy sikerrel.

Kucsa Helga gitárjátéka nyitotta meg a rendezvényt
Fotó: Kiss János

A legkisebbek is találtak maguknak elfoglaltságot
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

A Szoldance TSE táncosai a Szimfonik Harsona Együttessel tartottak közös előadást
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fényárban úszott a Városháza épülete is
Fotó: Kiss János

A Tűzfészek Zsonglőr Társulat LED zsonglőr bemutatót tartott
Fotó: Kiss János

 

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.