EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szolnok

Színpaddá változott a Városháza udvara

Minden évben van egy nap, amikor a Városháza kinyitja kapuit és egész estés szórakozást kínál a betérőknek. Idén sem volt ez másképp; az udvaron táncbemutatóval, koncertekkel, zsonglőrbemutatóval, a Városháza Hubay Ferenc Dísztermében pedig gitárelőadással, ünnepi köszöntővel és a Szolnoki Művésztelep kiállításával várták a látogatókat.

Kucsa Helga gitárjátéka nyitotta meg az idei Városházi Estet. A Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendéke és 2018-as Kiugró Tehetsége Szalay Ferenc polgármester ünnepi köszöntőjét és a művésztelep kiállítását vezette fel. A tárlat a művésztelep felújítása miatt költözött a Városháza Dísztermébe, és azoknak az alkotóknak a műveit mutatja be, akik Verebes György művészeti vezető szavaival élve „átszenvedték a költözés viszontagságait”. Összesen tíz művész alkotásait lehetett megtekinteni, amelyek között szép számban voltak szobrok, festmények és grafikák.


Telt ház volt a Művésztelep művészeinek kiállításán a Városházán
Fotó: Kiss János

A Városháza udvarán könnyed, nyáresti programokkal várták nemcsak azokat, akik évről évre részt vesznek a rendezvényen, hanem azokat a szolnokiakat is, akik kíváncsiak voltak a Városházára egy másik szemszögből. A különböző bemutatókon, koncerteken és természetesen a vacsorán kívül a gyerekekre is gondoltak a szervezők, őket ugyanis népi játékokkal és játszóházi foglalkozásokkal várták. A Szimfonik Harsona Együttes és a Szoldance TSE táncosainak előadása után a Tűzfészek Társulat LED-es zsonglőrbemutatója következett, amelytől mindenkinek tátva maradt a szája. A különleges és mozgalmas játék után az est leginkább várt fellépője, a Szimpátia Együttes állt színpadra, amely a Neoton Família számait adta elő nagy sikerrel.

Kucsa Helga gitárjátéka nyitotta meg a rendezvényt
Fotó: Kiss János

A legkisebbek is találtak maguknak elfoglaltságot
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

A Szoldance TSE táncosai a Szimfonik Harsona Együttessel tartottak közös előadást
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fényárban úszott a Városháza épülete is
Fotó: Kiss János

A Tűzfészek Zsonglőr Társulat LED zsonglőr bemutatót tartott
Fotó: Kiss János

 

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.