EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Eger

Szívvel-lélekkel a városért

Számos változás történt az utóbbi időben a megyeszékhely önkormányzatának médiacége, a Média Eger Nonprofit Kft. körül. A változások „motorja” Antal Anett, a cég vezetője, aki rendkívüli munkát végzett Eger új imázsának, internetes megjelenésének kialakításában, és kiemelt vendégcsalogató programjainak, például az Európa-szerte díjakat és elismeréseket hozó Egri Karácsonyi Vásár megszervezésében. 

Idén 30 esztendeje, hogy megkezdte sugárzását a TV Eger, illetve annak jogelődje. Noha a televíziózás még mindig a városi médiacég legismertebb feladata, a társaság emellett projektkommunikációval is foglalkozik, s tíz éve adja ki az Egri Magazint. Tavaly jött az újabb „nagy falat”: az akkor egy éve működő KULTURMA feladatait is átvették.


Antal Anett, az Eger TV ügyvezető igazgatója

– Kicsit féltünk a megbízástól, de mindig is azt vallottam: nagyobb kudarc lenne meg sem próbálni. Mostanra elmondható, hogy összeállt egy remek szakemberekből álló gárda, s bár a létszám még nem teljes, az eredmények igazolják, hogy jó döntésnek bizonyult a kulturális, turisztikai, marketingtevékenységet koordináló szervezet létrehozása – fogalmazott az ügyvezető igazgató. Antal Anett kiemelte: mára kialakult egy egységes arculat, az olvasók találkozhatnak a megújult városi honlappal, az eger.hu-val is, amely modern, könnyen kezelhető site, ahonnan egy kattintással elérhetők a legfontosabb szolgáltatások, s amely egy egyedülálló virtuális sétát is kínál az oda látogatóknak.

– Ugyancsak a Média Eger feladata a Márai Központ és a Szépasszonyvölgyi Kalandpark üzemeltetése. Előbbi egy élettel teli rendezvényhelyszín lett, alig volt olyan hétvége, amikor ne lett volna valamilyen program a szabadtéri színpadon. Utóbbi pedig a közelmúltban megújult, s egyre népszerűbb a látogatók körében – mondta el Anett. Az igazgatónő külön szólt az általuk szervezett programokról, így az Eger Advent rendezvénysorozatról, amelyre nemcsak itthon figyeltek fel, de az USA Today is beválogatta a legszebb karácsonyi események közé.


Eger új imázsának, internetes megjelenésének kialakításában is részt vett

– A program alatt alig volt szabad szálláshely a városban, s bár magasra tettük a lécet, úgy gondolom, sikerült megugranunk. Számos pozitív visszajelzés érkezett az Eger-felirattal, a különböző látványelemekkel, a színpadi programokkal és a Városházán kialakított Jégpalotával kapcsolatban – emelte ki.

Eközben – mint arra az ügyvezető felhívta a figyelmet – megújult és kibővült a televízió Törvényház utcai épülete, megújultak a munkaállomások és a stúdió is. Antal Anett hangsúlyozta: az önkormányzat, valamint az EVAT Zrt. támogatásával számos infrastrukturális fejlesztést sikerült végrehajtani, továbbá három új kamerával és két céges autóval is bővült a társaság eszköztára.

Az Eger Advent rendezvénysorozatra külföldön is felfigyeltek, az USA Today beválogatta a legszebb karácsonyi események közé
MTI Fotó: Komka Péter

– Idén már kereken tíz éve annak, hogy a televízióhoz kerültem – árulta el Antal Anett. – Eleinte persze beugrós riporter voltam, hiszen öt év rádiózás után ez nagyon más terület volt. Nagyon jó szakemberektől tanultam meg a szakmát, dolgoztam a televíziós műsorkészítés szinte minden területén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.