2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Miskolc

Sztankovics Anna is utazhat az Eb-re

A Magyar Úszó Szövetség július 11-i elnökségi ülésén meghozott döntés értelmében Sztankovics Anna, a  Miskolc Városi Sportiskola versenyzője is utazhat az augusztusi, Glasgow-ban rendezendő felnőtt Európa-bajnokságra.

Sztankovics Anna a nemrégiben a Duna Arénában megrendezett Budapest-bajnokságon az 50 mell előfutamában saját, öt évvel ezelőtti országos csúcsát döntötte meg, több mint két tizedet lefaragva idejéből. Az új országos csúcs ezen a távon 31,05 másodperc.


Az MVSI versenyzője is ott lesz az EB-n

Anna ugyan a délutáni döntőben nem tudta tovább faragni idejét, századokra elmaradt új rekordjától, de így is magabiztosan nyerte a finálét. A Miskolci Városi Sportiskola Szollár Gergő által felkészített versenyzője 100 méter mellen is megnyerte a Budapest-bajnokságot.

A fenti eredményeknek betudhatóan Sós Csaba szövetségi kapitány a váltókban számít Sztankovics Annára – csakúgy, mint Balog Gáborra, Barócsai Petrára, Grátz Benjáminra, Horváth Dávidra, Lobanovszkij Makszimra és Pulai Bencére – az augusztusban, a skóciai Glasgow városában megrendezendő felnőtt Európa-bajnokságon. Hosszú Katinkától Cseh Lászlón át Verrasztó Dávidig összesen 30 sportoló képviselheti hazánkat a kontinensvetélkedőn.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.