2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Miskolc

Sztankovics Anna is utazhat az Eb-re

A Magyar Úszó Szövetség július 11-i elnökségi ülésén meghozott döntés értelmében Sztankovics Anna, a  Miskolc Városi Sportiskola versenyzője is utazhat az augusztusi, Glasgow-ban rendezendő felnőtt Európa-bajnokságra.

Sztankovics Anna a nemrégiben a Duna Arénában megrendezett Budapest-bajnokságon az 50 mell előfutamában saját, öt évvel ezelőtti országos csúcsát döntötte meg, több mint két tizedet lefaragva idejéből. Az új országos csúcs ezen a távon 31,05 másodperc.


Az MVSI versenyzője is ott lesz az EB-n

Anna ugyan a délutáni döntőben nem tudta tovább faragni idejét, századokra elmaradt új rekordjától, de így is magabiztosan nyerte a finálét. A Miskolci Városi Sportiskola Szollár Gergő által felkészített versenyzője 100 méter mellen is megnyerte a Budapest-bajnokságot.

A fenti eredményeknek betudhatóan Sós Csaba szövetségi kapitány a váltókban számít Sztankovics Annára – csakúgy, mint Balog Gáborra, Barócsai Petrára, Grátz Benjáminra, Horváth Dávidra, Lobanovszkij Makszimra és Pulai Bencére – az augusztusban, a skóciai Glasgow városában megrendezendő felnőtt Európa-bajnokságon. Hosszú Katinkától Cseh Lászlón át Verrasztó Dávidig összesen 30 sportoló képviselheti hazánkat a kontinensvetélkedőn.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.