2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Miskolc

Sztankovics Anna is utazhat az Eb-re

A Magyar Úszó Szövetség július 11-i elnökségi ülésén meghozott döntés értelmében Sztankovics Anna, a  Miskolc Városi Sportiskola versenyzője is utazhat az augusztusi, Glasgow-ban rendezendő felnőtt Európa-bajnokságra.

Sztankovics Anna a nemrégiben a Duna Arénában megrendezett Budapest-bajnokságon az 50 mell előfutamában saját, öt évvel ezelőtti országos csúcsát döntötte meg, több mint két tizedet lefaragva idejéből. Az új országos csúcs ezen a távon 31,05 másodperc.


Az MVSI versenyzője is ott lesz az EB-n

Anna ugyan a délutáni döntőben nem tudta tovább faragni idejét, századokra elmaradt új rekordjától, de így is magabiztosan nyerte a finálét. A Miskolci Városi Sportiskola Szollár Gergő által felkészített versenyzője 100 méter mellen is megnyerte a Budapest-bajnokságot.

A fenti eredményeknek betudhatóan Sós Csaba szövetségi kapitány a váltókban számít Sztankovics Annára – csakúgy, mint Balog Gáborra, Barócsai Petrára, Grátz Benjáminra, Horváth Dávidra, Lobanovszkij Makszimra és Pulai Bencére – az augusztusban, a skóciai Glasgow városában megrendezendő felnőtt Európa-bajnokságon. Hosszú Katinkától Cseh Lászlón át Verrasztó Dávidig összesen 30 sportoló képviselheti hazánkat a kontinensvetélkedőn.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.