2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Nagykanizsa

Sztár az FC Nagykanizsa élén

Egy 21-szeres korábbi válogatott labdarúgóval erősített az FC Nagykanizsa: Mészáros Ferenc lett az NB III-ba frissen feljutott együttes trénere. Az 55 éves szakember feladata, hogy a város klubja ismét gyökeret verjen a nemzeti bajnokságban.

Mészáros Ferenc 1963-ban született Szekszárdon, majd a juniorévek után a legendás Pécsi MSC játékosa lett. A mecsekiek színeiben 1981 és 1987 között 189 találkozón 61 gólt szerzett, ezt követően pedig hat évet töltött a belga élcsapat KSC Lokerennél. Hazatérve Pécsett és Mohácson futballozott, majd játékos-pályafutását 1996-ban az osztrák Deutschkreutzban fejezte be. Mészáros 1983 és 1992 között 21 alkalommal szerepelt a válogatottban, négy gólt rúgott, emellett hatszoros olimpiai, ötszörös utánpótlás- és egyszeres B-válogatott volt. A Péccsel magyar bajnoki második helyezést szerzett és MK-döntőt játszott.


Példaképet (is) kerestek. Mészáros Ferenc és Kovács Tamás kézfogása a siker garanciája lehet (Fotó: Gergely Szilárd)

Edzői pályafutása Kozármislenyben indult, később az első osztályú Pécs és az Eger trénere volt, szakmai igazgatóként pedig Zalaegerszegen is ténykedett. Kanizsán most a ZTE szakmai stábjához távozott Gombos Zsoltot váltja, s nem kisebb feladat vár rá, mint hogy az újonc gárdával kiharcolja a bennmaradást az NB III-ban.

A szakembert bemutató sajtótájékoztatón Kovács Tamás klubelnök azt mondta, olyan, jelenleg is aktív edzőt kerestek, aki komoly játékosi múlttal rendelkezik, amellyel példát adhat a keret tagjainak. Mészáros Ferenc pedig arról beszélt, olyan városban, ahol jelentősek a futballhagyományok, mindig könnyebb dolgozni, s bár voltak más ajánlatai is, Kanizsát választotta, mert itt harmóniát érzett, olyan közeget, amelyben biztosítottak a nyugodt építkezés feltételei.


A klub vezetői, immár az új mesterrel, most a keret megerősítésén dolgoznak, hogy az augusztusban rajtoló pontvadászatban az FC Nagykanizsa minél nagyobb játékerőt képviselhessen.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.