2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Nagykanizsa

Sztár az FC Nagykanizsa élén

Egy 21-szeres korábbi válogatott labdarúgóval erősített az FC Nagykanizsa: Mészáros Ferenc lett az NB III-ba frissen feljutott együttes trénere. Az 55 éves szakember feladata, hogy a város klubja ismét gyökeret verjen a nemzeti bajnokságban.

Mészáros Ferenc 1963-ban született Szekszárdon, majd a juniorévek után a legendás Pécsi MSC játékosa lett. A mecsekiek színeiben 1981 és 1987 között 189 találkozón 61 gólt szerzett, ezt követően pedig hat évet töltött a belga élcsapat KSC Lokerennél. Hazatérve Pécsett és Mohácson futballozott, majd játékos-pályafutását 1996-ban az osztrák Deutschkreutzban fejezte be. Mészáros 1983 és 1992 között 21 alkalommal szerepelt a válogatottban, négy gólt rúgott, emellett hatszoros olimpiai, ötszörös utánpótlás- és egyszeres B-válogatott volt. A Péccsel magyar bajnoki második helyezést szerzett és MK-döntőt játszott.


Példaképet (is) kerestek. Mészáros Ferenc és Kovács Tamás kézfogása a siker garanciája lehet (Fotó: Gergely Szilárd)

Edzői pályafutása Kozármislenyben indult, később az első osztályú Pécs és az Eger trénere volt, szakmai igazgatóként pedig Zalaegerszegen is ténykedett. Kanizsán most a ZTE szakmai stábjához távozott Gombos Zsoltot váltja, s nem kisebb feladat vár rá, mint hogy az újonc gárdával kiharcolja a bennmaradást az NB III-ban.

A szakembert bemutató sajtótájékoztatón Kovács Tamás klubelnök azt mondta, olyan, jelenleg is aktív edzőt kerestek, aki komoly játékosi múlttal rendelkezik, amellyel példát adhat a keret tagjainak. Mészáros Ferenc pedig arról beszélt, olyan városban, ahol jelentősek a futballhagyományok, mindig könnyebb dolgozni, s bár voltak más ajánlatai is, Kanizsát választotta, mert itt harmóniát érzett, olyan közeget, amelyben biztosítottak a nyugodt építkezés feltételei.


A klub vezetői, immár az új mesterrel, most a keret megerősítésén dolgoznak, hogy az augusztusban rajtoló pontvadászatban az FC Nagykanizsa minél nagyobb játékerőt képviselhessen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.