EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Sztár az FC Nagykanizsa élén

Egy 21-szeres korábbi válogatott labdarúgóval erősített az FC Nagykanizsa: Mészáros Ferenc lett az NB III-ba frissen feljutott együttes trénere. Az 55 éves szakember feladata, hogy a város klubja ismét gyökeret verjen a nemzeti bajnokságban.

Mészáros Ferenc 1963-ban született Szekszárdon, majd a juniorévek után a legendás Pécsi MSC játékosa lett. A mecsekiek színeiben 1981 és 1987 között 189 találkozón 61 gólt szerzett, ezt követően pedig hat évet töltött a belga élcsapat KSC Lokerennél. Hazatérve Pécsett és Mohácson futballozott, majd játékos-pályafutását 1996-ban az osztrák Deutschkreutzban fejezte be. Mészáros 1983 és 1992 között 21 alkalommal szerepelt a válogatottban, négy gólt rúgott, emellett hatszoros olimpiai, ötszörös utánpótlás- és egyszeres B-válogatott volt. A Péccsel magyar bajnoki második helyezést szerzett és MK-döntőt játszott.


Példaképet (is) kerestek. Mészáros Ferenc és Kovács Tamás kézfogása a siker garanciája lehet (Fotó: Gergely Szilárd)

Edzői pályafutása Kozármislenyben indult, később az első osztályú Pécs és az Eger trénere volt, szakmai igazgatóként pedig Zalaegerszegen is ténykedett. Kanizsán most a ZTE szakmai stábjához távozott Gombos Zsoltot váltja, s nem kisebb feladat vár rá, mint hogy az újonc gárdával kiharcolja a bennmaradást az NB III-ban.

A szakembert bemutató sajtótájékoztatón Kovács Tamás klubelnök azt mondta, olyan, jelenleg is aktív edzőt kerestek, aki komoly játékosi múlttal rendelkezik, amellyel példát adhat a keret tagjainak. Mészáros Ferenc pedig arról beszélt, olyan városban, ahol jelentősek a futballhagyományok, mindig könnyebb dolgozni, s bár voltak más ajánlatai is, Kanizsát választotta, mert itt harmóniát érzett, olyan közeget, amelyben biztosítottak a nyugodt építkezés feltételei.


A klub vezetői, immár az új mesterrel, most a keret megerősítésén dolgoznak, hogy az augusztusban rajtoló pontvadászatban az FC Nagykanizsa minél nagyobb játékerőt képviselhessen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.