2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Extra

Sztárok, akik már fiatalon függővé váltak

Napok óta Demi Lovato drogproblémáitól hangos a sajtó. A népszerű énekesnőhöz mentőt kellett hívni egy féktelen buli után, ugyanis túladagolta magát gyógyszerekkel. Demi, már 16 éves kora óta küzd különböző függőségekkel, mint pl az alkohol, a kokain, vagy éppen a gyógyszerek. A 25 éves korára a rehabot már többször is megjárt színésznő azonban nem az egyetlen Hollywoodban, akit túl korán értek a sikerek, vagy éppen zavaros és megfelelési kényszerrel teli gyermekkora miatt a szerekhez nyúlt.

Drew Barrymore


A ma már világsztárok között számon tartott, egykori gyerekszínész története igazán megrázó. Első szereplése 11 hónaposan történt egy reklámban, majd 7 éves korában az E.T változtatta meg teljesen az életét, aminek a főszerepére keresztapja Steven Spielberg választotta ki. A kis Drew ahelyett, hogy kortársaival babázott volna, és élte volna a felhőtlen gyerekéveit, 6 évesen már színészkedett és rá három évre már az alkoholt próbálta ki, majd szintén három év múlva, azaz 12 évesen pedig már a kokainnal ismerkedett.

Profimedia, Wenn

 

– Egyszer tíz és fél éves koromban valami bulin egy rakás fiatal felnőttel ültem egy szobában, akik füvet szívtak. Megkérdeztem tőlük, hogy kipróbálhatom-e, erre ők, hogy persze, hiszen milyen cuki, hogy a kislány be akar tépni – mesélte 14 éves korában Drew Barrymore.


A színésznő 14 éves korára alkoholfüggővé vált, és túl volt már számos tudatmódosítószer kipróbálásán.

– Nincsenek különleges képességeim. De ma már tudom, hogyan maradjak józan. Sosem akarok visszatérni a régi szokásaimhoz. Ez az, amit biztosan tudok – mondta Barrymore, aki függőségeit maga mögött hagyva egy józan és sikeres családanya életét éli.

 

Lindsay Lohan

A háromévesen már modellként dolgozó kislány karrierje szépen ívelt felfelé. Tíz évesen már egy szappanoperában szerepelt, majd 12 évesen jött az igazi áttörés az Apád-Anyád idejöjjön! című vígjáték főszereplőjeként. A kis kamasz éveit is kemény munkával töltő Lindsay, saját elmondása szerint volt olyan, amikor egyszerűen nem tudott nemet mondani, és megpróbált mindenkinek megfelelni. A nagy hajtás mellett úgy gondolta jár neki egy kis lazítás, majd a féktelen bulizások és drogozások közepette hamar a mély ponton találta magát. Az igazán mélyrepülés azonban akkor kezdődött, amikor édesapja, (aki korábban rendszeresen verte Lindsay anyját, valamint rendőrségi ügyei is voltak, és a drogokkal is meggyűlt a baja) elkezdett rendszeresen nyilatkozni lányáról a sajtónak.

Lindsay-t 21 évesen már próbaidőre helyezték, ugyanis alkoholproblémái miatt már többször okozott balesetet ittasan. A fiatal színásznő botrányaiba beletartozott az is, hogy lopással vádolták, börtönben ült, és háromszor járt elvonón alkohol- és drogproblémái miatt.

Profimedia, AKM-GSI

 

– Elvileg a családnak biztonságot kellene nyújtania. Őszintén szólva nem tudom, hogy miért tette mindezt. Amikor gyermek voltam, megütötte az édesanyámat, de nem igazán emlékszem a történtekre. Valószínűleg a családi hátterem miatt követtem el ennyi hibát – emlékezett vissza édesapjára és gyermekkorára Lindsay.

A színésznő azóta már szakított zűrös életével, letette az alkoholt és a drogoktól is megszabadult, jelenleg a hinduizmusban találta meg a lelki békéjét.

 

Fergie

A Black Eyes Peas énekesnőjének a karrierje is gyereksztárként indult.  A Kids Incorporated című gyerekműsorban szerepelt már 9 évesen, valamint sorozatokban és rajzfilmekben szinkronizált. Az énekesnő fiatalon az ecstasy rabja volt,  majd a metamfetaminra tért át. Fergie saját elmondása szerint imádta az ecstasy-t, azonban a kezdeti eufóriák hamar szörnyűségekbe torkolltak. Az azóta sikerese énekesnő még a 2000-res évek elején hagyott fel a drogozással.

Profimedia, SIPA USA

 

 

Angelina Jolie

Az Oscar-díjas színésznő már gyermekkorában apja Jon Voight oldalán játszott filmekben, és 11 évesen színjátszást kezdett tanulni, amit meglepően főképp az anyjával eltöltött közös filmezések inspiráltak. Az ekkor már elvált szülők gyermekeként élő Jolie, mégis otthagyta a színitanodát 14 éves korában,  és modell karrierbe kezdett. Mivel első próbálkozásai kudarcba fulladtak, ezért vagdosni kezdte magát mindenféle éles tárggyal. Jolie ekkor már nagyon rossz viszonyt ápolt az édesapjával, majd filmes sikerei ellenére is a ’90-es években súlyos drogfüggővé vált.

– Végigmentem a nehezebb, sötétebb időszakon is. Nem haltam meg fiatalon, ezért szerencsés vagyok.Mindenféle drogot fogyasztottam, amit csak lehet: kokain, heroin, ecstasy, LSD – vallotta a színésznő.

Napvilágra látott egy felvétel is, ahol évekkel ezelőtt édesapjával Jon Voight-tal beszél bedrogozott állapotban. A felvételt John Meyer, az akkori dílere készítette.

 

Angelina élete az utóbbi időben azonban, leginkább a harmadik világért tett törekvéseiről, a karrierről és  gyereknevelésről valamint Brad Pittel való válásáról szóltak.

Profimedia, Goff Photos

 

Macaulay Culkin

Credit line: Profimedia, Uppa entertainment

 

A Reszkessetek betörők sztárjának életébe szintén nagyon korán jött a siker. A színészcsaládba harmadik gyerekként született fiú már 4 évesen egy színpadi produkcióban vett részt, és alig 10 évesen már több sorozatban és filmben is szerepelt.  Amilyen gyorsan jött a siker, olyan gyorsan is fordult a tudatmódosító szerek felé Culkin. A fiatal színész éveken át alkohol- és drogproblémákkal küzdött, miközben karrierjét szüneteltette. A szinte élő halottnak tűnő Culkin évekig csak árnyéka volt önmagának, akinek emiatt többször is halálhírét keltették.

A színész miután leszámolt sötét múltjával, Jimmy Fallonnak adott először interjút, és mesélt régi sérelmeiről és heroinfüggőségéről is.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek