EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Zalaegerszeg

Tábor és meleg ebéd ingyen

Elkezdődött a rászoruló fiatalok ingyenes nyári étkeztetése. A lehetőséggel idén több mint negyvenen éltek eddig, az önkormányzat augusztus 24-ig finanszírozza a napi ebédet. A napközis foglalkozáson részt vevő gyermekek is az Eötvös iskola ebédlőjében kapnak meleg ételt, köztük olyanok, akik hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetűek vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

Ők a város és a Keresztury Dezső VMK által közösen szervezett tábort is kedvező áron vehetik igénybe. Utóbbira a jelentkezés folyamatos, a szükséges dokumentumokat a Család- és Gyermekjóléti Központhoz kell benyújtani. Zsolnai Judit intézményvezető elmondta, hogy egy krízissegély-kérelem kitöltése után kaphatják meg a 600 forintos kedvezményt, így csak 450 forintot kell fizetniük a táborért.


A nélkülöző családokban élő fiatalok térítésmentes szünidei ellátásáról két éve született kormányrendelet, a lehetőségről az önkormányzat előre értesítette az érintetteket. Az étkezés igénybevételének kétféle módja van: vagy csak a meleg ételt igénylik a családok a gyermeknek, vagy a táborban való részvételt is. Fontos, hogy amennyiben a rászoruló egy adott napon nem kívánja igénybe venni a meleg ebédet, azt a szülőknek előre jelezniük kell fél kilencig a 06/80-210-411-es zöldszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.