2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Zalaegerszeg

Tábor és meleg ebéd ingyen

Elkezdődött a rászoruló fiatalok ingyenes nyári étkeztetése. A lehetőséggel idén több mint negyvenen éltek eddig, az önkormányzat augusztus 24-ig finanszírozza a napi ebédet. A napközis foglalkozáson részt vevő gyermekek is az Eötvös iskola ebédlőjében kapnak meleg ételt, köztük olyanok, akik hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetűek vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

Ők a város és a Keresztury Dezső VMK által közösen szervezett tábort is kedvező áron vehetik igénybe. Utóbbira a jelentkezés folyamatos, a szükséges dokumentumokat a Család- és Gyermekjóléti Központhoz kell benyújtani. Zsolnai Judit intézményvezető elmondta, hogy egy krízissegély-kérelem kitöltése után kaphatják meg a 600 forintos kedvezményt, így csak 450 forintot kell fizetniük a táborért.


A nélkülöző családokban élő fiatalok térítésmentes szünidei ellátásáról két éve született kormányrendelet, a lehetőségről az önkormányzat előre értesítette az érintetteket. Az étkezés igénybevételének kétféle módja van: vagy csak a meleg ételt igénylik a családok a gyermeknek, vagy a táborban való részvételt is. Fontos, hogy amennyiben a rászoruló egy adott napon nem kívánja igénybe venni a meleg ebédet, azt a szülőknek előre jelezniük kell fél kilencig a 06/80-210-411-es zöldszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.