2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Zalaegerszeg

Tábor és meleg ebéd ingyen

Elkezdődött a rászoruló fiatalok ingyenes nyári étkeztetése. A lehetőséggel idén több mint negyvenen éltek eddig, az önkormányzat augusztus 24-ig finanszírozza a napi ebédet. A napközis foglalkozáson részt vevő gyermekek is az Eötvös iskola ebédlőjében kapnak meleg ételt, köztük olyanok, akik hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetűek vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

Ők a város és a Keresztury Dezső VMK által közösen szervezett tábort is kedvező áron vehetik igénybe. Utóbbira a jelentkezés folyamatos, a szükséges dokumentumokat a Család- és Gyermekjóléti Központhoz kell benyújtani. Zsolnai Judit intézményvezető elmondta, hogy egy krízissegély-kérelem kitöltése után kaphatják meg a 600 forintos kedvezményt, így csak 450 forintot kell fizetniük a táborért.


A nélkülöző családokban élő fiatalok térítésmentes szünidei ellátásáról két éve született kormányrendelet, a lehetőségről az önkormányzat előre értesítette az érintetteket. Az étkezés igénybevételének kétféle módja van: vagy csak a meleg ételt igénylik a családok a gyermeknek, vagy a táborban való részvételt is. Fontos, hogy amennyiben a rászoruló egy adott napon nem kívánja igénybe venni a meleg ebédet, azt a szülőknek előre jelezniük kell fél kilencig a 06/80-210-411-es zöldszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.