EUR: 323,69 Ft
CHF: 287,73 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Tallós Rita: Humorral ütöm el a változókor tüneteit

Tallós Rita imád tabu témákat feszegetni. Legújabb rendezésében, a Menopauza című darabban épp a nők egyik legádázabb ellenségével, a változókorral segít szembenézni. A Lokálnak azt is elmesélte, ő hogyan küzdött meg a tünetekkel.

Tallós Rita Fotó: dfp

A menopauza, azaz a változókor körüli tabukat és ennek tüneteit járja körbe Tallós Rita új rendezésében, a Menopazua című zenés darabban, amelyet októberben mutat be a Játékszín.


– A nők zöme rosszul reagál a klimaxra. Az egyik tagadja és mindent megtesz, hogy ne derüljön ki, a másik pedig elengedi a nőiségét és megszűnik nőnek lenni. Mindkettőről azt gondolom, hogy merő badarság – vágott bele Rita, aki az átélt betegsége, a mellrák miatt ma már sok mindent másképp lát. – Nekem a kemoterápia felgyorsította a természetes folyamatokat, de ahogy a betegségem, úgy a változókor sem ijesztett meg. A betegségem alatt a párom volt a legnagyobb támaszom. Sok férfi jobban kétségbe esik, mint maga a beteg feleség, rettenetesen nehéz elviselni egy nőnek, hogy cipelnie kell a férfipánikot is, miközben az életéért küzd. Nekem szerencsém volt, mert a férjem maga a kiegyensúlyozottság és a nyugalom szigete. Ő igazi társ a változókorban is.

Humorral ütjük el a tüneteket, ami sokkal könnyebb. Amikor este tévét nézünk és leszaggatom magamról a ruhát, majd visszaülök mellé, megkérdezi: „Mókuska, meleged van?”, majd amikor öt perc múlva visszaveszem a köntöst, azt kérdezi: „Mókuska, fázol?”, és ezeken remekül tudunk szórakozni. Fontos, hogy egy nő ne érezze magát egyedül a klimax alatt, ezért is szeretném, ha ezt a humoros zenés darabot minden nő a párjával, felszabadultan nevethetné végig – mondta Tallós Rita színész-rendező.


Tallós Rita és férje Fotó: dfp

A színésznő úgy érzi, férjével későn találtak egymásra, csak 2013-ban házasodtak össze.

– A férjem azt szokta mondani, hogy ha hamarabb találkozunk, akkor ez nem lett volna komoly kapcsolat. Mindketten elég erős személyiségek vagyunk, és ha előbb találkozunk, csak háborúztunk volna – nevetett Rita, aki egyelőre nem vágyik unokára. – Hogy vágyom-e a nagymamaszerepre? Be kell vallanom, egyáltalán nem. Jelen pillanatban nem is tudom elképzelni, hogy nagymama legyek. De biztos azért, mert a gyerekek sem gondolnak még a családalapításra. A fiam és a lányom is külföldön él és tanul, mi pedig, hogy kirepültek mindkettőnk gyerekei, a friss házasok boldog életét éljük. Nálunk még nem ért véget a nászút!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek