EUR: 332,70 Ft
CHF: 303,84 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb XX.kerület

Terv szerint halad az építkezés

Javában folynak a pesterzsébeti strandfürdő felújítási munkálatai. A kétezres évek elején bezárt komplexumban a műemlékvédelem alatt álló épületek megmaradnak, a tervek szerint egy részét még idén a nagyközönség is birtokba veheti.

A Tarlós István, Kubatov Gábor, Orbán Gyöngyi és Földesi Gyula által is szorgalmazott és elindított folyamatoknak köszönhetően már szemmel látható, hogy valami tényleg történik a régóta várt erzsébeti fürdő újraélesztésének érdekében. A jódos, sós vízéről ismert erzsébeti gyógyfürdő most már belátható időn belül újra látogatókat fogadhat. A bontási és irtási munkákkal már elkészültek, befejeződtek a mélyalapozási és víztelenítési munkák, ahol helyenként 6-8 méterrel mentek a Duna szintje alá − tájékoztatta lapunkat Szendvei Balázs, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. műszaki fejlesztési igazgatója. Hozzátette, részben a talajcserét is elvégezték, a régi fürdő és strand bontási munkái során keletkezett bontási törmeléket pedig a helyszínen hasznosították.


A nagyjából száz autót befogadó parkoló kivitelezési munkálatai is elkezdődtek. Jelenleg az új fürdőegység főépületének alaplemez-vasszerelése és a meglévő épület szerkezetmegerősítési munkái zajlanak, ezekkel párhuzamosan a strandmedencék (hullám, gyerek és 25-es úszómedence – a szerk.) mélyalapozása és víztelenítése is elkészült. Nyár végére az egész projekt szerkezetépítési munkái kifutnak, addigra a közműépítési munkákkal is jelentősen előrehaladnak, ősszel már a belső és külső szakipari munkák következnek, hogy a fürdőépület meglévő – a vendégek által is ismert része – várhatóan év végén megnyithasson. A főépület új szárnyát és a strandterületet 2019 második negyedévében tervezik átadni.

Igazi érték

A fürdő igen különleges, itt található Budapest egyetlen olyan kútja, amelynek vize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozik. Vize nőgyógyászati megbetegedések esetén is ajánlott, valamint a fürdő 43-44 fokos, minősített gyógyvize mozgásszervi panaszokra jó. A víz összetétele a Gellért fürdő gyógyvízéhez hasonló.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.