EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Pécs

Tetőteraszra vitték az iskolakertet

Több mint másfél milliárd forintból fejlesztik a pécsi Szent Mór Iskolaközpontot. Ebből az összegből tornacsarnokot építenek és felújítják az intézmény tantermeit. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában lévő iskola 23 éves fennállása óta ekkora mértékű fejlesztés nem történt.

Nyelvi és természettudományos laborok, hangversenyterem és egy teljesen új, 1300 négyzetméteres tornacsarnok várja szeptember közepétől a Szent Mór Iskolaközpont diákjait – hangzott el a 80 százalékos készültségben lévő intézmény sajtóbejárásán.


Az új sportcsarnok belülről

– A mostani beruházás mintegy 700 gyermeket érint, és az iskolaközpont fennállása óta ilyen mértékű fejlesztés nem zajlott – mondta Hajdu Zsófia, a Pécsi Egyházmegye pályázati ügyekért felelős főmunkatársa. Hozzátette: a jelenlegi beruházás szinte az egész iskolát érinti.

Itt kap helyet az iskola kertje

Az új tornacsarnok mellett új burkolatot és festést kapnak az osztálytermek, de bővül az iskola eszköztára is. Több mint 180 millió forintot fordítanak korszerű oktatási eszközök beszerzésére. Ami pedig egészen egyedülálló, hogy a tornacsarnok tetejére egy olyan játszóparkot létesítenek, amely a jövőben az iskola kertjeként funkcionál.


Minden terem új burkolatot kap, de nyelvi és természettudományos laborokat is kialakítanak. Képünkön a leendő hangversenyterem

– Eddig tornatermük sem volt a diákoknak, most viszont olyat kapnak, ahol egy 150 fős mobil lelátó is lesz, a tetején pedig egy egészen különleges parkot alakítanak ki. Emellett mivel iskolánkban kiemelt szerepet kap a művészeti oktatás, az új természettudományi és nyelvi laborok mellett hangversenytermet és új hangszereket is beszerzünk diákjainknak – tette hozzá Hajdu Zsófia.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában lévő 12 intézménybe – köztük óvodákba, általános és középiskolákba – 3700 gyermek jár.

Soha nem látott fejlesztés 

A Pécsi Egyházmegyében jelenleg összesen 17 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik, aminek fele köznevelési és közoktatási célú beruházás, de templom- és kegyhelyfejlesztésre is fordítanak ebből az összegből.

Kapcsolódó Cikkek