2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Tisza-parti ökocentrum

Iskolai osztályok és más érdeklődő csoportok kedvelt kirándulóhelyévé nőtte ki magát a Tisza-tavi Ökocentrum. A Poroszló községben 2012-ben átadott bemutatóhelyen a térség őshonos állatvilágát szemlélhetik meg a látogatók a halaktól a vízi és szárazföldi állatokig.

Szabadtéri karámokban helyezték el a haszonállatokat, röptetőkben a madarakat, óriási akváriumokban a vizát és egyéb, a Tiszára jellemző halfajokat, 3D-s filmvetítésen pedig a táj szépségét is bemutatják. A nádasban kialakított vízi ösvényeken (képünkön) GPS-szel ellátott bérelhető elektromos kishajókból fedezhető fel a hamisítatlan vízi világ.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.