EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Ózd

Tisza-parti ökocentrum

Iskolai osztályok és más érdeklődő csoportok kedvelt kirándulóhelyévé nőtte ki magát a Tisza-tavi Ökocentrum. A Poroszló községben 2012-ben átadott bemutatóhelyen a térség őshonos állatvilágát szemlélhetik meg a látogatók a halaktól a vízi és szárazföldi állatokig.

Szabadtéri karámokban helyezték el a haszonállatokat, röptetőkben a madarakat, óriási akváriumokban a vizát és egyéb, a Tiszára jellemző halfajokat, 3D-s filmvetítésen pedig a táj szépségét is bemutatják. A nádasban kialakított vízi ösvényeken (képünkön) GPS-szel ellátott bérelhető elektromos kishajókból fedezhető fel a hamisítatlan vízi világ.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.