EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Sport

Tíz hónap alatt újul meg a Hungaroring

Mindössze egy akadálya van a Hungaroring jövőre kezdődő felújításának: az, hogy tíz hónap alatt kell tető alá hozni a fejlesztést. Az építkezés és az átalakítás nehézsége egyrészt abban rejlik, hogy nagyon sok pénzbe kerül, hiszen 130 hektáros területről van szó. Másrészt minden évben futamot kell rendezni, vagyis tíz hónap alatt kell rombolni és egyúttal építeni, mert nem csúszhat az építkezés – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a 33. Forma–1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt jelentette be, hogy a jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.