EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Sport

Tizennégy hónapos eltiltást kapott Ryan Lochte

Doppingvétség miatt 14 hónapra eltiltották Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszót.

A 33 éves sportoló elfogadta a büntetést, amit tiltott intravénás infúzió használata miatt szabtak ki rá. Az eltiltást május 24-től számítják, amikor az infúziót kapta. Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének hétfői tájékoztatása szerint Lochte egy közösségi oldalra tette ki azt a képet, amelyen kezelés közben látható.


A vizsgálat szerint a kiváló úszó olyan anyagot kapott, amely nem szerepel ugyan a tiltólistán, ám mennyisége több volt a megengedettnél. A szabályok szerint ugyanis bármilyen anyag 100 milliliternél nagyobb mennyiségű intravénás bevitele tiltott, kivétel a kórházi kezelés során adott infúzió.

A hatszoros olimpiai és 18-szoros nagy pályás világbajnok Lochtenak ez már a második eltiltása pályafutása során, ugyanis a riói olimpia után 10 hónapra büntették, mivel az úszó három társával a játékok alatt Rióban randalírozott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.