2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Sopron

Több mint 150 ezer VOLT-os

A nemrég véget ért VOLT Fesztivál ötnapos programjain 152 ezren buliztak Sopronban. A leghűségesebb városban és környékén, de még a környező osztrák falvakban és városokban sem lehetett szállást találni a fesztivál idejére. A korábbi évekhez képest jóval többen váltottak napijegyet.
– A csütörtöki programunkra, az Iron Maiden koncertjére már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt, ezen a napon 40 ezren vettek részt a VOLT-on. Ugyancsak közel telt házzal zajlott a nyitónapi Depeche Mode-koncert és a szombati zárónap is. Öt nap alatt közel 152 ezren vettek részt a 26. Telekom VOLT Fesztiválon – összegezte Lobenwein Norbert, a fesztivál alapító-főszervezője.
– Csaknem 500 programnak adott otthont idén is a VOLT. A széles kínálat mellett említésre méltó, hogy az idei évtől a VOLT minden alkalommal felvállal egy fontos üzenetet, ezúttal az autizmus ügyére fókuszáltunk. Összesen 30 ezer vendégünk vette át a színes VOLT-szalagot, ezzel támogatva az Út a Mosolyért Alapítványt – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapítója.
A fesztivál ideje alatt Sopron belvárosában, a Széchenyi téren felavatták a tavalyi VOLT-os koncertje után pár héttel elhunyt Chester Bennington és a Linkin Park székét, a Csillagok Városa pedig idén a Depeche Mode székével gazdagodik.

Fotó: VOLT Sajtó / Csudai Sándor


Címkék

Kapcsolódó Cikkek