EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Zalaegerszeg

Töretlen az Egerszeg Kártya népszerűsége

Az Egerszeg Kártya bevezetésével az önkormányzat alapvető célja az volt, hogy Zalaegerszeg város lakóinak kedvezményes belépést biztosítson a vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározott kulturális intézményekbe, sportrendezvényekre, a szabadidős és sportlétesítményekbe, ezenfelül ingyenes parkolási lehetőséget biztosítson – az önkormányzat üzemeltetésében lévő parkolókban – szombati napokon a város valamennyi díjövezetében, továbbá kedvezményes utazási lehetőséget kínáljon a helyi járatú autóbusz-közlekedést igénybe vevők részére. Az idén 15 éves kezdeményezés a zalaegerszegi állandó lakosok számára biztosít kedvezményeket, az elmúlt másfél évtizedben közel 39 ezer kártyát bocsátottak ki.

Az adminisztráció gyorsítása érdekében két fiatal hölgy segít a formanyomtatványok kitöltésében, amelyek előzetesen is letölthetők a www.zalaegerszeg.hu weboldalról. Az ügyintézés csupán pár percet vesz igénybe. Legtöbben a színházbérleten, illetve strandbelépőkön spórolnak vele, ez családok esetében egy-egy alkalommal akár több ezer forintot is jelenthet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a nyári hónapokban gondoskodnak a lejárt kártyák meghosszabbításáról, illetve az igénylésről. Jó hír, hogy már nemcsak egy, hanem három évig lehet érvényes a különböző kedvezményekre jogosító dokumentum, amelyből jelenleg körülbelül 20 ezer van forgalomban. Viszont az első kártyát igénylők kezdetben csak egy évre vehetik igénybe a kedvezményeket, két hét alatt készül el a plasztikkártya, addig is a befizetési bizonylat felmutatásával igazolható a jogosultság, a fedett uszoda kivételével.


– 15 év után lassan majd újra kell értékelni városunknak a XXI. századi kihívásokhoz kapcsolódóan, hogy hogyan tovább, mivel egyre inkább a mobiltelefonos applikációk és a különböző internetes eszközök terjednek, a következő években várhatóan a kártyát is modernizálni fogja az önkormányzat – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Fontos tudni, hogy az igazolvány előállításáért 1500 forintot, míg az érvényesítésért 500 forintot kell fizetni.

Az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért a térítési díj 50 százalékát kell megfizetnie annak a személynek, aki a 62. életévét betöltötte. A fogyatékossági támogatásban részesülő súlyos fogyatékos személynek, valamint olyan személynek, aki után fogyatékossága okán magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak, vagy aki ezen okból magasabb összegű családi pótlékban részesül, 4. baleseti fokozatba tartozó baleseti járadékban részesülő személynek, továbbá azon megváltozott munkaképességű személynek, aki rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért térítési díjat nem kell fizetni. A felsorolt kedvezmények – az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark, a Városi Strandfürdő, a Hevesi Sándor Színház és a Zala Volán Zrt. kivételével – családi jegy, csoportos jegy, bérlet vásárlása során nem érvényesíthetők, más kedvezménnyel össze nem vonhatók. A kedvezmény a Zala Volán Zrt. esetében az általános havi bérlet és az általános kombinált bérlet vásárlására vonatkozik. A kedvezmény a Városi Strandfürdő esetében a felnőtt-, diák-, nyugdíjas-, valamint gyermekbelépőre öltözőhasználattal, továbbá a szaunajegyre uszodahasználattal vonatkozik. Az Egerszeg Kártya szombati napokon ingyenes parkolásra jogosít a város legtöbb pontján.


Szervezetek, létesítményekA kedvezmény mértéke (a belépőjegy árából)
Hevesi Sándor Színház20 százalék
Keresztury Dezső VMK székhelyintézmény – Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység – Art Mozi20, 20, 25 százalék
ZTE FC Zrt.20 százalék
ZTE KK Kft.20 százalék
AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark50 százalék
Városi Strandfürdő20 százalék
Griff Bábszínház20 százalék
Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.20 százalék

 

SzervezetekA kedvezmény mértéke (a bérlet árából)
Hevesi Sándor Színház10 százalék
Zala Volán Zrt.10 százalék

 

 

 

 

 

Most már nem csak egy hanem 3 évre is hete érvényesíteni!

Minden korosztálynak kedvezményt biztosít

Népszerű az Egerszeg kártya, jelentős kedvezményekhez juthatnak a városlakók

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.