EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Zalaegerszeg

Töretlen az Egerszeg Kártya népszerűsége

Az Egerszeg Kártya bevezetésével az önkormányzat alapvető célja az volt, hogy Zalaegerszeg város lakóinak kedvezményes belépést biztosítson a vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározott kulturális intézményekbe, sportrendezvényekre, a szabadidős és sportlétesítményekbe, ezenfelül ingyenes parkolási lehetőséget biztosítson – az önkormányzat üzemeltetésében lévő parkolókban – szombati napokon a város valamennyi díjövezetében, továbbá kedvezményes utazási lehetőséget kínáljon a helyi járatú autóbusz-közlekedést igénybe vevők részére. Az idén 15 éves kezdeményezés a zalaegerszegi állandó lakosok számára biztosít kedvezményeket, az elmúlt másfél évtizedben közel 39 ezer kártyát bocsátottak ki.

Az adminisztráció gyorsítása érdekében két fiatal hölgy segít a formanyomtatványok kitöltésében, amelyek előzetesen is letölthetők a www.zalaegerszeg.hu weboldalról. Az ügyintézés csupán pár percet vesz igénybe. Legtöbben a színházbérleten, illetve strandbelépőkön spórolnak vele, ez családok esetében egy-egy alkalommal akár több ezer forintot is jelenthet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a nyári hónapokban gondoskodnak a lejárt kártyák meghosszabbításáról, illetve az igénylésről. Jó hír, hogy már nemcsak egy, hanem három évig lehet érvényes a különböző kedvezményekre jogosító dokumentum, amelyből jelenleg körülbelül 20 ezer van forgalomban. Viszont az első kártyát igénylők kezdetben csak egy évre vehetik igénybe a kedvezményeket, két hét alatt készül el a plasztikkártya, addig is a befizetési bizonylat felmutatásával igazolható a jogosultság, a fedett uszoda kivételével.


– 15 év után lassan majd újra kell értékelni városunknak a XXI. századi kihívásokhoz kapcsolódóan, hogy hogyan tovább, mivel egyre inkább a mobiltelefonos applikációk és a különböző internetes eszközök terjednek, a következő években várhatóan a kártyát is modernizálni fogja az önkormányzat – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Fontos tudni, hogy az igazolvány előállításáért 1500 forintot, míg az érvényesítésért 500 forintot kell fizetni.

Az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért a térítési díj 50 százalékát kell megfizetnie annak a személynek, aki a 62. életévét betöltötte. A fogyatékossági támogatásban részesülő súlyos fogyatékos személynek, valamint olyan személynek, aki után fogyatékossága okán magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak, vagy aki ezen okból magasabb összegű családi pótlékban részesül, 4. baleseti fokozatba tartozó baleseti járadékban részesülő személynek, továbbá azon megváltozott munkaképességű személynek, aki rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért térítési díjat nem kell fizetni. A felsorolt kedvezmények – az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark, a Városi Strandfürdő, a Hevesi Sándor Színház és a Zala Volán Zrt. kivételével – családi jegy, csoportos jegy, bérlet vásárlása során nem érvényesíthetők, más kedvezménnyel össze nem vonhatók. A kedvezmény a Zala Volán Zrt. esetében az általános havi bérlet és az általános kombinált bérlet vásárlására vonatkozik. A kedvezmény a Városi Strandfürdő esetében a felnőtt-, diák-, nyugdíjas-, valamint gyermekbelépőre öltözőhasználattal, továbbá a szaunajegyre uszodahasználattal vonatkozik. Az Egerszeg Kártya szombati napokon ingyenes parkolásra jogosít a város legtöbb pontján.


Szervezetek, létesítményekA kedvezmény mértéke (a belépőjegy árából)
Hevesi Sándor Színház20 százalék
Keresztury Dezső VMK székhelyintézmény – Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység – Art Mozi20, 20, 25 százalék
ZTE FC Zrt.20 százalék
ZTE KK Kft.20 százalék
AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark50 százalék
Városi Strandfürdő20 százalék
Griff Bábszínház20 százalék
Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.20 százalék

 

SzervezetekA kedvezmény mértéke (a bérlet árából)
Hevesi Sándor Színház10 százalék
Zala Volán Zrt.10 százalék

 

 

 

 

 

Most már nem csak egy hanem 3 évre is hete érvényesíteni!

Minden korosztálynak kedvezményt biztosít

Népszerű az Egerszeg kártya, jelentős kedvezményekhez juthatnak a városlakók

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.