EUR: 333,69 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Tovább folyik a hiszti az LMP-ben

Nem csitulnak az indulatok az LMP-ben: miközben egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelennek meg arról, hogy pontosan milyen atrocitás volt Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos közt, a párt szövetségese faképnél hagyta a zöldeket.

Tragikomikus jelenetek játszódnak az LMP-ben, az előzmények:


– Az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltotta minden párttisztségtől

– Azért büntették a két politikust, mert az április 8-i választás előtt tárgyalt a választókerületi visszalépésekről


– Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőt két évre tiltották el

– Bár Szélt három évre eltiltották a párttisztségektől, nem kell lemondania az elnöki posztról, azaz eltiltása ellenére viselhet párttisztséget

– A döntés után Szél Bernadett bejelentette: egy időre visszavonul “gondolkodni”

– A fentieknél is súlyosabb büntetést kapott Kassai Dániel, akit kizártak a pártból, amiért a tavaszi választáson visszalépett budapesti körzetében az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára

– Kassai Facebook-bejegyzésében koncepciósnak nevezte az eljárást

– Ezen kívül enyhítették a korábban a pártból kizárt Sallai Róbert Benedek büntetését, akit így visszavettek a pártba

– Sallait korábban azért zárták ki, mert a hírek szerint felborította/megverte/nekiment Hadházy Ákos korábbi társelnöknek, aki egyébként azóta már kilépett a pártból. A két politikus így tulajdonképpen “helyet cserélt”.

Mindenki mást mond, valaki hazudik

Az imént emlegetett konfliktus Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos között azóta sem egyértelmű. Az első hírek arról szóltak, hogy Sallai megütötte Hadházyt, akihez mentőt kellett hívni. Sallai tagadta a verést, de bocsánatot kért Hadházytól, akit egyébként szimulálással vádolt. Maga Hadházy soha nem beszélt egyértelműen az esetről.

Ezek után csütörtökön az ATV vendége Kassai Dániel, a HírTV-é pedig Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő volt. Mindkét adásban szóba került Sallai és Hadházy konfliktusa, de minkét politikust mást mondott róla.

A pártból kizárt Kassai – aki egyébként ott volt az esetnél – szerint Sallai felborította székestül Hadházyt. Ezzel szemben Csárdi – aki ugyan nem volt ott, de állítása szerint egy videót látott az esetről – azt állítja, hogy a két politikus közt nem volt fizikai kontaktus, Hadházy egyszerűen hintázott a székével.

Nos, mi nem tudjuk eldönteni mi az igazság, mindenesetre tanulságos a történet…

Gémesiék faképnél hagyják szövetségesüket

Ezek után nem meglepő, hogy Gémesi György gödöllői polgármester, az LMP-vel választási szövetséget kötő Új kezdet párt faképnél hagyta a zöldeket.

“Az utolsó csepp a pohárban Gémesi szerint az LMP etikai bizottságának a döntése volt, amely szerint Szél Bernadettet eltiltották minden pártisztség viselésétől a jövőben. Gödöllő polgármestere fontosnak érezte leszögezni, hogy pártjával együttműködőbb állásponton voltak, mint az LMP, de a kampány közben nem akarták felbontani a szövetséget. Az Új Kezdet egyedül méretteti meg magát az önkormányzati választásokon, sőt az EP-választáson is elindulnak. – írta a Népszava.

Az Új Kezdet párt sajtótájékoztatója 2018.07.20.

Az Új Kezdet párt a továbbiakban nem kíván együttműködni szövetségesével, az LMP-vel és elhatárolódik az LMP körüli botrányoktól!Gémesi György, az Új Kezdet párt elnöke és Hohn Krisztina országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója 2018.07.20.

Gepostet von Új Kezdet am Freitag, 20. Juli 2018

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek