2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Külföld

Trump: “álhír”, amit a Sun közölt

Az amerikai elnök szerint “álhír”, ahogy a vele készített interjút a The Sun című brit napilap közölte. Donald Trump, aki kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Nagy-Britanniában, pénteken Theresa May brit miniszterelnökkel tárgyalt a brit kormányfők vidéki rezidenciáján, Chequersben.

A tárgyalások elé időzítve jelent meg az erőteljesen EU-szkeptikus irányvonalú jobboldali brit tömeglapban az elnökkel készül interjú, amelyben a The Sun idézete szerint az hangzott el, hogy ha Nagy-Britannia a Brexit után is szoros kereskedelmi kapcsolatokat tart fenn az Európai Unióval, az lehetetlenné tenné a brit-amerikai szabadkereskedelmi megállapodást, amelyre London törekszik.


/Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

A pénteki chequersi kétoldalú megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón Trump az óriási feltűnést keltő interjúról szólva kijelentette: “A sztori általánosságban rendben volt”, de kihagyták belőle “azokat a nagyszerű dolgokat”, amelyeket ő Theresa Mayről mondott. “Szerencsére mi is rögzíteni szoktuk, amit riportereknek mondunk – ezt hívják álhírnek” – fogalmazott Trump, nem részletezve ugyanakkor, hogy a Sun által közöltek melyik része nem felel meg a valóságnak.

Kapcsolódó Cikkek