2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Hódmezővásárhely

Tűzijáték helyett fényshow lesz augusztus 20-án

Augusztus 17. és 20. között rendezik meg idén Szent István király ünnepét, illetve a Borfesztivált Hódmezővásárhelyen. Korábban felmerült, hogy maga az esemény elmarad, szerényebb formában szervezik meg, illetve hogy nem lesz tűzijáték sem. Mostanra kikristályosodott, hogy a tűzijáték helyett fényshow-val koronázzák meg az ünnepséget. 

A tavaly lekötött sztárfellépőkkel sikerült a városnak megegyeznie, így Péter Szabó Szilvia és Király Viktor is koncertet ad az ünnepség keretében, illetve lesz operettgála is a tervek szerint. Az eredetileg 33 millió forintra tervezett rendezvényt 25 millió forintból rendezi meg a város, emellett vállalati szponzorok is lesznek.


Idén ismét a Kossuth térre koncentrálódnak az ünnepi események

A két színpadra felváltva érkeznek a fellépők, akik között helyi zenekarok is lesznek. Az újítás pedig az, hogy a zenei, kulturális programok mellett közéleti pódiumbeszélgetésekkel is készülnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.