EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Tűzijáték helyett fényshow lesz augusztus 20-án

Augusztus 17. és 20. között rendezik meg idén Szent István király ünnepét, illetve a Borfesztivált Hódmezővásárhelyen. Korábban felmerült, hogy maga az esemény elmarad, szerényebb formában szervezik meg, illetve hogy nem lesz tűzijáték sem. Mostanra kikristályosodott, hogy a tűzijáték helyett fényshow-val koronázzák meg az ünnepséget. 

A tavaly lekötött sztárfellépőkkel sikerült a városnak megegyeznie, így Péter Szabó Szilvia és Király Viktor is koncertet ad az ünnepség keretében, illetve lesz operettgála is a tervek szerint. Az eredetileg 33 millió forintra tervezett rendezvényt 25 millió forintból rendezi meg a város, emellett vállalati szponzorok is lesznek.


Idén ismét a Kossuth térre koncentrálódnak az ünnepi események

A két színpadra felváltva érkeznek a fellépők, akik között helyi zenekarok is lesznek. Az újítás pedig az, hogy a zenei, kulturális programok mellett közéleti pódiumbeszélgetésekkel is készülnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.