2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XIX.kerület

Új kézilabdapályát kaptak a kispesti diákok

A régi, balesetveszélyes, töredezett aszfaltú helyett új, modern kültéri kézilabdapálya várja a Vass Lajos Általános Iskola diákjait szeptembertől. A pálya a kormány több milliárd forintos keretösszegű rekortánpálya-fejlesztési programja részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg.

Szép új pálya várja a gyerekeket ősztől

A régi, töredezett aszfaltú, játékra már-már alkalmatlan, de a diákokhoz mindenképp méltatlan kézilabdapálya épült a Vass Lajos Általános Iskola udvarán. A fejlesztés külön öröm többek között azért is, mert az intézmény a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos partneriskolája. Így XXI. századi körülmények között edzhetnek az ifjú tehetségek.


– Minden kispesti iskolában történt fejlesztésnek nagyon örülök, nem utolsósorban azért, mert számos épület és udvar is rossz műszaki és elhanyagolt általános állapotban került át az államhoz – mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki a kültéri pálya telepítését szorgalmazta és elősegítette.

Itt volt az ideje az átalakításnak

A pályát hivatalosan várhatóan szeptember 3-án adják át, de az Elios Kispest Női Kézilabda Klub sportolói már addig is edzhetnek rajta. A rendezvényen, ahol válogatott játékosok is megjelennek majd, pályaavató meccset is játszanak az U13-as lányok – nyilatkozta a kispest.infónak Duráczky Márton, a női kézilabdaklub utánpótlás-igazgatója. A klub két éve működik együtt a Vass Lajos Általános Iskolával, idén indul a második kézilabdás osztály, és jelenleg mintegy 70 diák sportol az klub színeiben.


– Köszönettel tartozunk a Vass Lajos Általános Iskolának a nagyszerű együttműködésért és nagyszabású terveink vannak a jövőre nézve – mondta Győri Ágnes válogatott kézilabdakapus, a kispesti klub utánpótlásedzője, aki hozzátette: egy könnyűszerkezetű kézilabdacsarnok megépítését is célul tűzték ki, amelynek megvalósításához már benyújtották a pályázatot.

Kapcsolódó Cikkek