EUR: 323,09 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Új klubépület és lelátó: megkezdődik a beruházás!

Remek hírek érkeztek a soproni labdarúgás utánpótlásának infrastrukturális fejlesztéséről, ugyanis az SC Sopron komoly támogatást kap Magyarország kormányától. A beruházásnak köszönhetően új klubépület és lelátó is épül, a munkálatok júliusban kezdődnek. 

Sajtótájékoztató keretében jelentették be a remek hírt
Fotó: Leczovics Zsolt


A Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klub jelenleg több mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, emellett női NB II-es felnőtt csapat, sőt a 2018–2019-es bajnoki évtől már férfi felnőtt együttes is tartozik az egyesülethez! A megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák Sopronban adottak ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a helyi labdarúgókat. Ezek a pályák azonban a város különböző pontjain helyezkednek el, ami a klubegység, összetartozás szempontjából sok hátránnyal jár – tudtuk meg a klubtól.
Amiben hiányt szenved az infrastruktúra, az egy olyan létesítmény, klubház, amely otthonul szolgálna a soproni utánpótlás számára. Hosszú ideje szeretne ebben előrelépni az SC Sopron, a jövőben sikerülni is fog. 

A lelátó a kilátogató nézők örömére megújul
Fotó: Leczovics Zsolt

Magyarország kormánya ugyanis komoly forrást biztosított a Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klubnak. A projekt keretében új klubépület lesz, a meglévő lelátót pedig felújítják az Ágfalvi úti Sportpályán.
A kétszintes klubépület földszintjén hat öltözőt terveznek három vizesblokkal. A földszinten lesz a bírói öltöző, gondnoki szoba, szertár. A mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabad térből megközelíthető vizesblokkot alakítanak ki. Az emeleti részen az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda is helyet kap. Az épületben lesz egy női öltöző is.

Komoly beruházások előtt áll a sikeresen működő SC Sopron
Fotó: Leczovics Zsolt


Az emeleten az egészségmegőrzés, valamint a regenerálódás helyiségeit helyezik el.
A jelenleg rossz állapotú lelátókat is rendbe hozzák statikailag-szerkezetileg: felújítják külsőleg, műanyag székekkel látják el.
A beruházásra biztosított vissza nem térítendő támogatás összege 251 millió forint. A közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. júliusban foglalja el a munkaterületet és várhatóan 2019 tavaszára készül el a kétszintes klubépület, valamint a közel 400 fős lelátó.


Kétszintes klubépület kerül kialakításra és a lelátók is megújulnak
Fotó: Leczovics Zsolt

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

    Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

    Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

  • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

    A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

    Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

  • Adományokat osztottak

    Adományokat osztottak

    250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

  • Egyedi értékeket őriznek

    Egyedi értékeket őriznek

    A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.