EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Nyíregyháza

Új légfertőtlenítő a kórházban

A multirezisztensek elszaporodtak, és bár a kórtermeket, műtőket takarítják, fertőtlenítik, a légtér sterilizálása igen nehéz. Most azonban egy uniós projekt keretében két levegőfertőtlenítő torony került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházhoz.

Az egyiket a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban fogják használni, a másikat pedig két vidéki telephelyen, Mátészalkán és Fehérgyarmaton. A két légfertőtlenítő torony – a nyertes uniós pályázaton belül – több mint 38 millió forintba került. A berendezés környezetbarát, mivel működése következtében nem marad vissza vegyi anyag, a fertőtlenített helyiség a sterilizálási folyamat után azonnal használatba vehető. A készülék hatékony a vírusok, gombák, baktériumok ellen, beleértve az ebolát, a norovírust és más kórokozókat.

(Fotó: Lokál)
Adorján Gusztáv mutatta be a THOR torony működését a sajtótájékoztatón megjelenteknek

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.