2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Nagykanizsa

Új tűzoltók Zalában

A fővárosban tartott ünnepélyes eskütételt követően Zalában is köszöntötték az új tűzoltó tiszthelyetteseket. A megyében három frissen végzett szakemberrel bővült a beavatkozóállomány.

Kopecskó János és Husz Máté a keszthelyi, míg Polai Bence őrmester a nagykanizsai hivatásos parancsnokságon lát el készenléti szolgálatot a jövőben. A fiatal őrmesterek első szolgálati napjukat a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon töltötték, ahol megismerkedhettek annak működésével. Ezt követően pedig rögtön munkához is láttak szolgálati helyükön.


A három új zalai tűzoltó (Fotó: ZMKI)

–  A katasztrófavédelmi szakmacsoportot érintően 2012 szeptemberében indult új, moduláris felépítésű szakképzési rendszer, amely biztosítja a beosztott tűzoltói állomány megfelelő szakmai felkészítését – fogalmazott Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A képzés öt hónapig tart, ebből a tűzoltójelöltek két hónapot Körmenden, Miskolcon, Szegeden vagy Adyligeten, valamelyik rendészeti szakközépiskolában töltik, ezután három hónapig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanulnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.