EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nagykanizsa

Új tűzoltók Zalában

A fővárosban tartott ünnepélyes eskütételt követően Zalában is köszöntötték az új tűzoltó tiszthelyetteseket. A megyében három frissen végzett szakemberrel bővült a beavatkozóállomány.

Kopecskó János és Husz Máté a keszthelyi, míg Polai Bence őrmester a nagykanizsai hivatásos parancsnokságon lát el készenléti szolgálatot a jövőben. A fiatal őrmesterek első szolgálati napjukat a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon töltötték, ahol megismerkedhettek annak működésével. Ezt követően pedig rögtön munkához is láttak szolgálati helyükön.


A három új zalai tűzoltó (Fotó: ZMKI)

–  A katasztrófavédelmi szakmacsoportot érintően 2012 szeptemberében indult új, moduláris felépítésű szakképzési rendszer, amely biztosítja a beosztott tűzoltói állomány megfelelő szakmai felkészítését – fogalmazott Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A képzés öt hónapig tart, ebből a tűzoltójelöltek két hónapot Körmenden, Miskolcon, Szegeden vagy Adyligeten, valamelyik rendészeti szakközépiskolában töltik, ezután három hónapig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanulnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.