2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Nagykanizsa

Új tűzoltók Zalában

A fővárosban tartott ünnepélyes eskütételt követően Zalában is köszöntötték az új tűzoltó tiszthelyetteseket. A megyében három frissen végzett szakemberrel bővült a beavatkozóállomány.

Kopecskó János és Husz Máté a keszthelyi, míg Polai Bence őrmester a nagykanizsai hivatásos parancsnokságon lát el készenléti szolgálatot a jövőben. A fiatal őrmesterek első szolgálati napjukat a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon töltötték, ahol megismerkedhettek annak működésével. Ezt követően pedig rögtön munkához is láttak szolgálati helyükön.


A három új zalai tűzoltó (Fotó: ZMKI)

–  A katasztrófavédelmi szakmacsoportot érintően 2012 szeptemberében indult új, moduláris felépítésű szakképzési rendszer, amely biztosítja a beosztott tűzoltói állomány megfelelő szakmai felkészítését – fogalmazott Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A képzés öt hónapig tart, ebből a tűzoltójelöltek két hónapot Körmenden, Miskolcon, Szegeden vagy Adyligeten, valamelyik rendészeti szakközépiskolában töltik, ezután három hónapig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanulnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.