EUR: 322,71 Ft
CHF: 276,10 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Budapest XIII.kerület

Új ügyvezető és új edző a Vasasnál

Óriási változást hozott a kiesés a Vasas futballcsapata életében. Michael Oenning vezetőedző távozása után az eddigi klubigazgató, Vancsa Miklós más szerepkörben dolgozik majd a piros-kékekért: ezentúl az utánpótlás- és a felnőttcsapat közötti együttműködés koordinálásában kap szerepet. Helyét Domonyai László vette át, míg az új vezetőedző Kis Károly lett.

Domonyai László ügyvezetőként, Kis Károly vezetőedzőként dolgozik a Vasas jövőjéért (Fotó: Vasas Labdarúgás)

Domonyai László az elmúlt 15 évet az MTK-nál töltötte. A szakember 2002-ben került a Hungária körútra, ahol előbb edzőként, majd játékosmegfigyelőként dolgozott, míg 2005 és 2017 között különböző beosztásokban volt az MTK vezetője. Mostantól azonban már a Vasas sikeréért dolgozik.
– Jámbor János tulajdonos úr egy nagyon átgondolt, észszerű és reális jövőképet vázolt fel a labdarúgóklubra vonatkozólag. Ez számomra nagyon szimpatikus volt, mert éreztem rajta a céltudatosságot és a klubja iránti maximális elkötelezettséget – mondta kinevezésével kapcsolatban. A szakember hozzátette, az előttünk álló bajnoki év több szempontból rendhagyó lesz a Vasas labdarúgásának történelmében, hiszen az elmúlt évi bajnokság bronzérme és kupadöntője után a csapat kiesett az NB I-ből, és a másodosztályban kezdi a szezont. Emellett megújul a klubvezetés, és új vezetőedzőt neveztek ki.
– De mindezek szinte eltörpülnek azon történelmi pillanat mellett, hogy csaknem hat évtizeddel a régi stadion megépítése után, 2019 tavaszán a Vasas egy új labdarúgó-stadiont kap, amely reményem szerint hosszú évtizedekig egy nagyon sikeres futballklub otthona lesz. Ez a történelmi tény, valamint a Vasas hagyományai komoly elvárásokat támasztanak velünk szemben, ezért klubigazgatóként azt tudom mondani, hogy magamtól, kollégáimtól, a játékosoktól, minden Vasas-alkalmazottól rendet és fegyelmet várok, és azt, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk minden pillanatban.
A csapat vezetőedzője az a Kis Károly lett, aki legnagyobb sikerét a Paks csapatával érte el, amikor 2011-ben csak magyar játékosokkal bajnoki ezüstérmet szerzett.
– Ajkán egy remek csapatot sikerült építenünk, jól éreztem magam, de a Vasas megkeresésére nem mondhattam nemet. Megtisztelő, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klubnál rám gondoltak, és egy patinás csapatot irányíthatok, ugyanakkor hatalmas felelősség is. Hasonló sikereket szeretnék majd elérni, mint annak idején Pakson. Bízom benne, hogy meg tudok felelni a tulajdonos úr, a klubigazgató és a szurkolók elvárásainak. Egy ütőképes csapat kialakítása a cél, amellyel minél előbb a Vasas hagyományaihoz méltón szerepelhetünk – mondta kinevezése után Kis Károly.


Kapcsolódó Cikkek

 • Könyv készül a 70-es évek nagy színházi rendezőjéről

  Könyv készül a 70-es évek nagy színházi rendezőjéről

  Az Angyalföldön lakó színész, táncos, rendező színházi koreográfus mindig kitalál valami érdekeset. Legutóbb most pedig a 60-as, 70-es évek nagy színházi egyéniségéről volt Kazán István rendezőről, színészpedagógusról szerkeszt egy könyvet.

 • A Madárfészekben találkoztak a kezdők

  A Madárfészekben találkoztak a kezdők

  Az Újpesten található Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont az I. Kezdők Ökölvívó Találkozójának, ahol tehetséges fiatalok léptek szorítóba bemutató- és edzőmérkőzéseken.

 • Cél a harmadik csillag

  Cél a harmadik csillag

  A harmincadik bajnoki cím megszerzése, azaz a harmadik csillag megszerzése a célja az előttünk álló NB I-es labdarúgó bajnokságban a Ferencváros csapatának.