EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Veszprém

Új üzemcsarnokot építettek Veszprémben

Ünnepélyesen felavatták a veszprémi Beurer-Hungaria Kft. új üzemcsarnokát múlt héten. Dr. Hans-Dieter Bühlert Pro Meritis éremmel tüntették ki.

Felavatták a Beurer-Hungaria Kft. új csarnokát (fotó: Domján Attila)

A csarnokavatáson Soós Csaba ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Beurer-Hungaria Kft. bővítése – amelynek gondolata már másfél évvel ezelőtt megszületett – jelentős beruházási mérföldkő. Az ügyvezető megköszönte a munkatársak szervezett, hatékony munkavégzését.


Dr. Hans-Dieter Bühler, a leányvállalat alapító-tulajdonosa ünnepi beszédében bemutatta a cég történetét, majd elmondta személyes élményeit. Kiemelte, hogy a magyar kollégák mindig ugyanolyan fontosak számukra, mint a német munkatársak. Büszkék a leányvállalatra, a veszprémi telephely jövőjében lévő bizalmukat, reményüket az új üzemcsarnok avatása is jelzi – ahogyan azt utána fia, Marco Bühler is említette.

Dr. Hans-Dieter Bühler a szívébe zárta Veszprémet (fotó: Domján Attila)

Dr. Hans-Dieter Bühler felügyeleti tanácsból való leköszönésekor megemlékezett arról is, hogy mennyire szívébe zárta a Balatont, Veszprém városát, a kollégákat – a leányvállalat az emberi oldalról is felejthetetlen élmény volt számára.


Porga Gyula polgármester mindezt a város egészének szempontjából értékelte: ebben a mesébe illő sikertörténetben az egész város osztozik. Az üzemcsarnok avatásának keretein belül a polgármester Veszprém város gazdasági életében végzett értékteremtő munkája elismeréseként Pro Meritis éremmel tüntette ki dr. Hans-Dieter Bühlert.

A polgármester Pro Meritis díjjal jutalmazta dr. Hans-Dieter Bühlert (Fotó: Domján Attila)

Bühler a németországi Nagold városában született. Üzemgazdászi végzettségének megszerzése után Chicagóban kezdett dolgozni. Az ulmi székhelyű Beurer GmbH-hoz 1967-ben csatlakozott. Fontos szerepe volt az akkoriban nehézségekkel küszködő vállalat helyzetének stabilizálásában, a jövő töretlen fejlődési útjának egyengetésében. Nemzetközi kapcsolatrendszert alakított ki beszerzési és értékesítési területen egyaránt.

1987-ben szortimentbővítést hajtott végre, ami a mai sikerek egyik jelentős mérföldkövét jelentette. 1992-ben, szintén életének egy jelentős döntése, valamint finanszírozása alapján, alakult meg Veszprémben a Beurer GmbH magyarországi leányvállalata a Beurer-Hungaria Kft.

A vállalat 300 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében (fotó: Domján Attila)

A nemzetközileg is elismert vállalat 300 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében, termékeit közel 100 országban kínálja. A felügyelőbizottság elnökeként, majd tagjaként folyamatosan figyelemmel kísérte a cég működését és fejlődését. Meghatározó érdemei vannak a veszprémi gyár és ezáltal a város gazdaságának fejlesztésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.