2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Belföld

Újabb LMP-s hagyta ott a pártot

Kilépett az LMP-ből a párt volt elnökségi tagja, Ábrahám Júlia, mivel Facebook-posztja szerint pártja a többi ellenzéki alakulathoz hasonlóan „nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat”.

Ábrahám Júlia már nem tud azonosulni pártjával Fotó: Facebook

Ábrahám szerint „egykor az LMP jelentette az egyetlen reményt arra, hogy létezhet az embereket nem kihasználó, hanem szolgáló politika. Ezt az esélyt az LMP eljátszotta, ma már belesimul abba a politikai elitbe, amelynek leváltására létrejött… Sajnos a mostani ellenzék már bizonyította totális alkalmatlanságát, így csak abban tudok reménykedni, hogy lesz egy olyan új formáció, amely megérti a történelmi feladatot és fel is tud nőni hozzá”.

Ábrahám Júlia 2014-től volt LMP-tag, a 2018-as választáson az LMP képviselőjelöltje volt budapesti 10. egyéni választókerületben, de sem onnan, sem az országos lista 13. helyéről nem került be a törvényhozásba.

Mint ismert: korábban a volt alapító, Schiffer András, a pártprogram írója, Róna Péter közgazdász és a korábbi társelnök, Hadházy Ákos is faképnél hagyta az LMP-t.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek