2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

Újabb migránsáradat indulhat a Balkánról

A következő időszak újfent bizonyíthatja, milyen jól védi Európát a magyar kerítés, mert a 2015-öshöz hasonló migránsáradat indulhat Nyugat-Európa felé a Balkánon át. Az Origo helyszíni videóriportjából kiderült: már most is komoly pusztítást végeznek a csapatostól érkező migránsok a boszniai Bihácsban.

Mintha csak Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárnak címzett szavait igyekezne alátámasztani az élet, miszerint „Magyarország a kerítéssel egész Európát, így benne Németországot is védi”, Thesszaloniki polgármestere bejelentette: jelenleg Görögországban több migráns van, mint 2015-ben és a céljuk Nyugat-Európa. Csakhogy a technikai határzár miatt kénytelenek elkerülni a szerb–magyar határt, ezért útvonaluk átterelődött Bosznia felé, ahol a híradások szerint most is több 10 ezer migráns táboroz.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Origo Bosznia-Hercegovinában forgatott videóriportjában bemutatja, hogy Bihács városában az utcán vagy az elhagyott idősek otthonában élő migránsok hogyan mennek ölre egymással napi szinten úgy, hogy balhéik eddig két halálos áldozatot követeltek. De olyan is akadt, hogy csoportosan erőszakoltak meg egy fiatal bosnyák lányt, miközben nyíltan – a kamera előtt is – drogoznak a város parkjában.


Mindeközben a horvátországi Velika Kladusa városában arról beszéltek az Origo riporterének, hogy a Boszniából érkező és a schengeni övezethez tartozó Szlovénia felé tartó migránsok között két-három olyan is akadt, amelyiknél bombát találtak, de szinte mindannyian késsel felfegyverkezve közlekednek.

A magyar határon éppen a technikai határzárnak köszönhetően nem áll fenn hasonló helyzet. Mivel – ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök Merkel kancellárt tájékoztatta – napi 24 órában nyolcezer ember fegyverrel védi a határt, amelyen, ha belépnének a migránsok, azonnal Németországba mennének.


Kapcsolódó Cikkek

  • Nőket harapdált az afrikai migráns

    Nőket harapdált az afrikai migráns

    Bíróság elé áll a bajorországi Memmingenben az a 26 éves eritreai férfi, aki a gyanú szerint legalább négy nőt támadott meg néhány napon belül – írja Ripost.

  • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

    Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

    Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.