2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Sopron

Újabb nemzetközi balett-együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Petőfi Színház és a St. Pölten-i Europabalett, a következő évadban A szving meg a tangó produkcióba vendégtáncosok érkeznek Ausztriából a leghűségesebb városba.
Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője örül annak, hogy a teátrum nemzetközi kapcsolatai tovább erősödtek. A bécsi Europa Clubbal, a vajdasági Zentai Magyar Kamaraszínházzal, az erdélyi mikházi Csűrszínházzal és a felvidéki Komáromi Jókai Színházzal élőek ezek az együttműködések, csakúgy, mint az oroszországi Szaranszkban található Jausev Állami Zenés Színházzal.

Most az osztrák féllel sikerült bővíteni az együttműködést, amely a következő évad nagy soproni táncos produkciójához, a Sopron Balett új bemutatójához kapcsolódik és további előadáscseréket, meghívásokat is előrevetíthet.
Demcsák Ottó rendezésében, Rovó Péter és Szakál Attila koreográfiáival tűzik műsorra A szving meg a tangó című táncjátékot februárban. Ebben szerepelnek majd a St. Pölten-i Europabalett táncosai. A rangos, szakmailag jegyzett műhelyben több mint tíz nemzet táncosai dolgoznak, turnéznak, fesztiválokon lépnek fel a világ számos pontján.
Az aláíráson jelen lévő Demcsák Ottó elmondta: nem tánctörténeti előadást akarnak létrehozni, hanem megmutatni azt, hogy két nagyvárosban: New Yorkban és Buenos Airesben miként szeretnének az emberek megalkotni egy új világot az önmegvalósító, illetve befelé, felfelé forduló törekvéseikkel.

Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Sopron Balett évek óta kimagaslót nyújt
Fotó: Torma Sándor

 

Kapcsolódó Cikkek