2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szekszárd

Újabb szekszárdi sportsikerek

Július 14. és 15. között Miskolcon mérkőztek meg az ország legjobb újonc és serdülő korosztályos atlétái; természetesen a Szekszárdi Sportközpont fiataljai is megmérettették magukat. A kétnapos versenyen rengeteg kiváló eredmény született, a fénylő érmeket pedig ezúttal az újonc korosztály szállította. A szombati nap rögtön remekül indult: 80 méteres síkfutásban a lányoknál és a fiúknál is szoríthattunk a döntőben szekszárdi gyermekért. Barna Tamás a megsüvegelendő hetedik helyet szerezte meg, Frei Nóri pedig egy remek futással ezüstérmet szerzett – áll a Szekszárdi Sportközpont közleményében.

fotó: szekszardisport.hu Jól szerepeltek fiataljaink a versenyeken

Ezt követően a fiúk 1000 méteres akadályfutásában Felkl Benjámin brillírozott. A mezőnyt egy kamikaze rajt szétdarabolta, ám Beni higgadtan, saját tempóját futva folyamatosan érte utol az elfáradt versenyzőket, és a bronzérmet jelentő harmadik helyig meg sem állt.


Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont atlétika-szakosztályának vezetője elmondta, hogy az első napon Barabás Kata a lányok magasugrásában negyedik, Zsiga Levente a fiúk távolugrásában az ötödik helyet szerezte meg. Vasárnap ismét a sprintereink kezdtek jól: Frei Nóra 300 méteres síkfutásban esélyt sem adott az ellenfeleinek. Ahogy kijött a rajtgépből, látszott, hogy nagy eredmény lesz a vége. Kiváló, 43,21 másodperces idővel elsőként ért célba és lett országos bajnok. Barna Tamás az előző naphoz hasonlóan ismét hetedik lett. A verseny végére pedig megjött a titkon remélt érem. Zsiga Levente az újonc fiúk magasugrásában bátran és határozottan versenyezve, 149 centis egyéni csúccsal második lett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.