EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Extra

Újabb vádak érték a bukott filmmogult, Harvey Weinsteint

Egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolta Harvey Weinstein bukott filmmogult hétfőn a manhattani kerületi ügyész.

Az újabb esettel kibővített vádirat szerint egy – meg nem nevezett – nőt még 2006-ban szexuális aktusra kényszerített Harvey Weinstein.


A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A harmadik áldozat vallomása alapján frissített vádirat szerint őt Weinstein 2006. július 10-én orális szexre kényszerítette.

Az egykori befolyásos filmmogul jogi képviselője ebben az ügyben még nem szólalt meg.


A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. közleményében kijelentette, hogy az ügyészség “Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntetőjogi törvényekben szerepel”. Az ügyész hangsúlyozta, hogy a vádirat az áldozatok rendkívüli bátorságának köszönhető, akik vallomást tettek Weinstein ellen.

A vizsgálat tovább folytatódik a producer ügyében. Az ügyész arra kérte Weinstein esetleges további áldozatait, hogy tegyenek feljelentést.

A korábban vallomást tevő áldozatok közül az egyik, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra arról számolt be, hogy Weinstein egy hotelszobában szorította sarokba, és erőszakolta meg. A másik áldozat, Lucia Evans, aki korábban színésznő volt, a nyilvánosság elé tárta, hogy Weinstein 2004-ben az irodájában kényszerítette orális szexre.

Weinstein eddig tagadta, hogy valaha bárkivel is egyetértése nélkül folytatott volna szexuális aktust, ügyvédjével együtt megkérdőjelezték az áldozatok szavahihetőségét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták a producer zaklatási ügyeit.

A 66 éves férfi május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Andy Vajna drámájáról vallott Vajna Tímea

  Andy Vajna drámájáról vallott Vajna Tímea

  Nap mint nap szembesülnie kellett volna az emlékekkel a producernek az Egyesült Államokban, ahol a fia véget vetett az életének, ezért döntött úgy Andy Vajna, hogy haza költözik Magyarországra.

 • Ezért rajong Madár Vera

  Ezért rajong Madár Vera

  Bár a népszerű színésznő nádszál karcsú és vigyáz az alakjára, de imádja a finom falatokat és kimondottan rajong a különleges ételekért.

 • Ilyés Jenifer: Amiért jöttem, az teljesült

  Ilyés Jenifer: Amiért jöttem, az teljesült

  Ilyés Jenifer kissé csalódott, hogy  távoznia kellett a Sztárban Sztár leszekből! A célja azonban így is teljesült: a műsornak köszönhetően ugyanis rátalált egy menedzser, akivel már el is kezdték a közös munkát.