EUR: 327,37 Ft
CHF: 291,68 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Extra

Újabb vádak érték a bukott filmmogult, Harvey Weinsteint

Egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolta Harvey Weinstein bukott filmmogult hétfőn a manhattani kerületi ügyész.

Az újabb esettel kibővített vádirat szerint egy – meg nem nevezett – nőt még 2006-ban szexuális aktusra kényszerített Harvey Weinstein.


A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A harmadik áldozat vallomása alapján frissített vádirat szerint őt Weinstein 2006. július 10-én orális szexre kényszerítette.

Az egykori befolyásos filmmogul jogi képviselője ebben az ügyben még nem szólalt meg.


A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. közleményében kijelentette, hogy az ügyészség “Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntetőjogi törvényekben szerepel”. Az ügyész hangsúlyozta, hogy a vádirat az áldozatok rendkívüli bátorságának köszönhető, akik vallomást tettek Weinstein ellen.

A vizsgálat tovább folytatódik a producer ügyében. Az ügyész arra kérte Weinstein esetleges további áldozatait, hogy tegyenek feljelentést.

A korábban vallomást tevő áldozatok közül az egyik, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra arról számolt be, hogy Weinstein egy hotelszobában szorította sarokba, és erőszakolta meg. A másik áldozat, Lucia Evans, aki korábban színésznő volt, a nyilvánosság elé tárta, hogy Weinstein 2004-ben az irodájában kényszerítette orális szexre.

Weinstein eddig tagadta, hogy valaha bárkivel is egyetértése nélkül folytatott volna szexuális aktust, ügyvédjével együtt megkérdőjelezték az áldozatok szavahihetőségét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták a producer zaklatási ügyeit.

A 66 éves férfi május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhalmozzák a kis Archie-t

  Elhalmozzák a kis Archie-t

  Május 6-án megszületett Harry herceg és Meghan hercegné első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, aki már most egy igazi kis világsztár.

 • Aurelio ellen vallott barátja

  Aurelio ellen vallott barátja

  Kedden reggel elkezdődött Aurelio tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. A vád szerint a valóságshow-hős barátaival együtt elrabolta és bántalmazta N.

 • Liu Shaolin Sándor: Lili megadja nekem a szabadságot

  Liu Shaolin Sándor: Lili megadja nekem a szabadságot

  Liu Shaolin Sándor decemberben ismerkedett meg a gyönyörű énekesnővel, Péterffy Lilivel, akivel azóta is tart a szerelem. Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a Lokálnak elárulta: Lili az első lány, aki megadja neki a kellő szabadságot, ezért is mondott igent a TV2 Ázsia Expressz című műsorára.