EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Újra megnyitotta kapuit a lillafüredi Anna-barlang

Megszüntették a csőtörést, július közepétől ismét látogatható Lillafüreden az Anna-barlang.

A Bükki Nemzeti Park tájékoztatása szerint pünkösdkor a Függőkertekben csőtörés történt, ami miatt rövid idő alatt hatalmas mennyiségű víz zúdult be a barlangba. A problémát azonnal igyekeztek megoldani, azonban a mésztufa szerkezete miatt több héten keresztül folyamatosan folyt a víz a barlangjáratokban. Emiatt csúszóssá vált a járófelület, és az elektromos hálózat is potenciális veszélyt jelentett a látogatókra.


Július 14-től újra látogatható az Anna-barlang – fotó: BNP


A lillafüredi mésztufa barlang egyedülálló, az egész világon csak hat hozzá hasonló látogatható. 1951-ben védetté, majd 1982-ben fokozottan védetté nyilvánították. 
Az elmúlt két hétben a veszélytényezőket sikerült annyira megszüntetni, hogy a barlang újra látogatható legyen. Egyetlen terem maradt, ahol a talaj továbbra is csúszós, ott gumi járólapot helyeztek el, s napi szinten ellenőrzik a barlang állapotát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.