EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Nagykanizsa

Újra mozdul a Balaton

Idén is megszervezik a Mozdulj, Balaton! szabadidősport-programsorozatot, amelyben 34 település 37 strandja várja a mozgás szerelmeseit augusztus 18-ig. A kanizsaiak hat helyszín közül választhatnak, hiszen az akcióhoz négy zalai fürdőhely, továbbá két közeli, somogyi üdülőparadicsom is csatlakozott.

A nyaranta akár Újkanizsának is nevezhető Balatonfenyves, ahol a „fél városnak” van nyaralója, az alsó szabadstrandon várja a sportolni vágyókat, a közeli Balatonmáriafürdőn pedig a központi strand a fő helyszín. Zalában Balatongyörökön a községi, Gyenesdiáson a Diás, Keszthelyen a városi, Vonyarcvashegyen a pedig a Lidó az, ahol mostantól augusztus közepéig minden szombaton délután, továbbá két szabadon választott napon ingyenes sportprogramokon vehetnek részt az érdeklődők.


Bartsch János programigazgató arról tájékoztatott, hogy a strandokon lévő – természetesen hét közben is használható – sporteszközöket minden évben támogatásokból fejlesztik, az idén ehhez az Emmi sportért felelős államtitkársága hatmillió, a Balaton Fejlesztési Tanács pedig ötmillió forinttal járult hozzá. Idén például újabb három strandra került teqballpálya és nyolcra vandálbiztos kültéri pingpongasztal.

A vízi tornát inkább a nők választják, de ma már a férfiak sem visszahúzódók (Fotó: Mozdulj, Balaton!)

A szervezők adatai szerint évente több mint 20 ezren regisztrálnak a programokra, de ennél jóval több ember használja a fürdőhelyek sporteszközeit. A Mozdulj, Balaton! népszerűségi listájának élén a strandröplabda és a strandfoci áll, de kedveltek a vízi játékok is. A nyári programsorozat, a szokásoknak megfelelően, a vonyarcvashegyi találkozóval zárul, augusztus 25-én, amikor összemérik ügyességüket a strandok csapatai.


A Mozdulj, Balaton! idén éppen 15 éves: a Balaton Fejlesztési Tanács 2004-ben a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával indította útnak. Akkor kilenc Balaton-parti település vett részt a mozgalomban, mára számuk harmincnégyre emelkedett. Amint Bartsch János felidézte, annak idején célul tűzték ki a települések strandjain a sportlétesítmények fejlesztését, újabb, sportolásra alkalmas helyek kialakítását, a pályák felszereltségének korszerűsítését és a sportprogramok kínálatának bővítését.

– Olyan  sportágak versenyeinek szervezését kezdtük meg, amelyek népszerűek az üdülők körében, szabályaik könnyen elsajátíthatók, és jól illeszthetők be a Balaton-parti környezetbe. Azóta a nyári szombatokon megmozdul a Balaton…

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.