EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Újra mozdul a Balaton

Idén is megszervezik a Mozdulj, Balaton! szabadidősport-programsorozatot, amelyben 34 település 37 strandja várja a mozgás szerelmeseit augusztus 18-ig. A kanizsaiak hat helyszín közül választhatnak, hiszen az akcióhoz négy zalai fürdőhely, továbbá két közeli, somogyi üdülőparadicsom is csatlakozott.

A nyaranta akár Újkanizsának is nevezhető Balatonfenyves, ahol a „fél városnak” van nyaralója, az alsó szabadstrandon várja a sportolni vágyókat, a közeli Balatonmáriafürdőn pedig a központi strand a fő helyszín. Zalában Balatongyörökön a községi, Gyenesdiáson a Diás, Keszthelyen a városi, Vonyarcvashegyen a pedig a Lidó az, ahol mostantól augusztus közepéig minden szombaton délután, továbbá két szabadon választott napon ingyenes sportprogramokon vehetnek részt az érdeklődők.


Bartsch János programigazgató arról tájékoztatott, hogy a strandokon lévő – természetesen hét közben is használható – sporteszközöket minden évben támogatásokból fejlesztik, az idén ehhez az Emmi sportért felelős államtitkársága hatmillió, a Balaton Fejlesztési Tanács pedig ötmillió forinttal járult hozzá. Idén például újabb három strandra került teqballpálya és nyolcra vandálbiztos kültéri pingpongasztal.

A vízi tornát inkább a nők választják, de ma már a férfiak sem visszahúzódók (Fotó: Mozdulj, Balaton!)

A szervezők adatai szerint évente több mint 20 ezren regisztrálnak a programokra, de ennél jóval több ember használja a fürdőhelyek sporteszközeit. A Mozdulj, Balaton! népszerűségi listájának élén a strandröplabda és a strandfoci áll, de kedveltek a vízi játékok is. A nyári programsorozat, a szokásoknak megfelelően, a vonyarcvashegyi találkozóval zárul, augusztus 25-én, amikor összemérik ügyességüket a strandok csapatai.


A Mozdulj, Balaton! idén éppen 15 éves: a Balaton Fejlesztési Tanács 2004-ben a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával indította útnak. Akkor kilenc Balaton-parti település vett részt a mozgalomban, mára számuk harmincnégyre emelkedett. Amint Bartsch János felidézte, annak idején célul tűzték ki a települések strandjain a sportlétesítmények fejlesztését, újabb, sportolásra alkalmas helyek kialakítását, a pályák felszereltségének korszerűsítését és a sportprogramok kínálatának bővítését.

– Olyan  sportágak versenyeinek szervezését kezdtük meg, amelyek népszerűek az üdülők körében, szabályaik könnyen elsajátíthatók, és jól illeszthetők be a Balaton-parti környezetbe. Azóta a nyári szombatokon megmozdul a Balaton…

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.