EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Szekszárd

Újraélesztő készülékkel gazdagodott a Szekszárdi Sportközpont

Július 5-én adták át a mintegy 400 ezer forint értékű defibrillátort, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata segítségével szereztek be, a városnak pedig mindössze 40 ezer forint önrésszel kellett hozzájárulnia a készülék árához – tájékoztatott Szekszárd polgármestere.

A készüléket a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán keresztül sikerült beszerezni Illusztráció: Lokál Extra

– Az elmúlt időszakban hála istennek nem volt rá példa, hogy akár a sportcsarnokban, akár a sporttelepen szükség lett volna ilyen készülékre, de azokat a fejlesztéseket is figyelembe véve, amelyek a következő években a sporttelepet érintik, azt gondoltuk, hogy előre kell terveznünk. Minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, illetve minden olyan eszközt be kell szerezni, amely az oda látogatók biztonságát szolgálhatja. Éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy ezt a pályázatot kihasználjuk, így mindössze negyvenezer forint önerőből tudtuk ezt a négyszázezer forintos mobil készüléket beszerezni – részletezte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Hozzátette, mind az uszodában, mind a sportcsarnokban dolgozók megkapták a szükséges kiképzést, illetve a sportegyesületeknél is többen rendelkeznek a készülék üzemeltetéséhez szükséges végzettséggel.

– Mindemellett annyira egyszerű a készülék üzemeltetése, hogy bárki fogja tudni használni. Természetesen reméljük, hogy erre a beavatkozásra és a defibrillátor használatára a jövőben sem lesz szükség, viszont ha mégis valami vészhelyzet állna elő, akkor ilyen szempontból a város sporttelepe teljesen felkészült. A készülék különlegessége, hogy mobil, mozdítható készülék. Terveink szerint éppen ezért a város rendezvényeire is ki tudjuk telepíteni – zárta mondandóját Ács Rezső.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek