2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Vadászpuskával lőtték ki az agarat

Vadászpuskával lőttek le egy fajtiszta versenyagarat nemrég a Tolna megyei Várdombon. Álmos gazdája ezereurós (kb. 320 ezer forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a tettest. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.

Viharos volt az idő aznap, a mennydörgés ijeszthette meg a kutyát, amelyet fényes nappal vadászpuskával lőttek agyon a tolnai faluban. Az állat kiszökött, tetemét a település egyik utcájában találták meg, ám remélhetőleg nem ott lőttek rá. Ellenkező esetben emberi élet is veszélybe kerülhetett volna. Álmos gazdája, Vajda László nem bizakodó a tettes kézre kerítését illetően, bár a rendőrök mindent megtesznek ezért.


– Le a kalappal a helyszínelő rendőrök előtt, akik emberségesen álltak a helyzethez, és azonnal eljárást indítottak – számolt be a Lokálnak Vajda. A kutya családi eb volt, László édesanyja gondozta, ám aznap épp nem volt otthon, így Álmos ez alkalommal nem tudott a mennydörgés elől a lakásba kéredzkedni, ezért ugorhatott át a kerítésen és szökhetett ki az udvarból.

– Ha regisztrált fegyvert használtak vagy esetleg egy vadász lőtt rá, könnyebb lesz a tettes nyomára bukkanni – mondta lapunknak a férfi. – Ha azonban orvvadász a tettes, jóval kisebb az esély, mert az ő fegyvereiket persze nem tartják nyilván. Talán a pénz megoldja valaki nyelvét, vagy eszébe juttatja valakinek, hogy valami gyanúsat látott – magyarázta a magas jutalom okát Vajda László. Úgy véli, hogy ez az összeg sem képes kifejezni azt, amit a kutya halála miatt éreznek, és mindenképp börtönbüntetést szánna az elkövetőnek.


Molnár Ágnes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunknak megerősítette, hogy a rendőrség állatkínzás miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen az ügyben.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek