EUR: 332,88 Ft
CHF: 303,35 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Sport

Vak VAR

Nagy várakozás előzte meg a labdarúgó-világbajnokságon használt videóasszisztensi rendszert (VAR), amely azután sok csalódást okozott. Az adatok szerint 335 eseményt vizsgáltak meg a videóbírók, és 17 alkalommal a pályán tartózkodó játékvezető is ránézett a monitorra. 99,3 százalékban helyes döntés született, de még így is voltak hibák. Összegyűjtöttük a legnagyobb bakikat.

Horvátország–Dánia


A találkozó 20. percében, 1-1-es állásnál a büntetőterületen belül Mandzukicot kézzel visszatartották, majd amikor továbbment volna, a vállánál visszahúzták. Az argentin Pitana játékvezető nem fújt, de az esetet megvizsgálták a VAR-ral. Nem bírálták felül a játékvezetőt, így a horvátok tizenegyespárbajjal jutottak tovább.

/Fotó: Profimedia, Sputnik

 

Tunézia–Anglia


A 40. percben – 1-1 volt az állás – az addigi gyakorlattal ellentétben a videóbíró nem jelzett a játékvezetőnek, amikor a büntetőterületen belül a tunéziai védőjátékos két kézzel átkarolva lerántotta Harry Kane-t. A visszajátszás alapján büntetőt kellett volna ítélni az angol csapat javára.

 

Portugália–Spanyolország

A csoportkör első fordulójában, 1-0-s portugál vezetésnél Diego Costa kapott labdát és indult a kapu felé. A spanyol támadó azonban a könyökével fejen ütötte Pepét. A játékvezető nem fújt, a videóbíró sem jelzett, így megadták a gólt. A meccs 3-3-ra végződött.

/Fotó: Profimedia, Sputnik

 

Németország–Svédország 

A meccs 12. percében Berg tört a tizenhatoson belülre, azonban Boateng utolsó emberként fellökte. A büntető elmaradt, a VAR valamiért nem jelzett. Egyértelműen súlyos hiba történt, hiszen tizenegyest kellett volna ítélni. A találkozót végük a németek nyerték 2-1-re.

/Fotó: Profimedia, DDP

 

Brazília–Belgium

Az 56. percben, 0-2-es eredménynél Gabriel Jesus indult be a büntetőterületen belül, majd a belga Kompany mindkét lábával nekicsúszott a brazil játékosnak. A játékvezető kirúgást ítélt. Érthetetlen, hogy a videóbíró miért nem találta egyértelmű szabálytalanságnak a történteket.

/Fotó: Profimedia, Alamy

 

 

Kapcsolódó Cikkek