2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Szolnok

Változik a menetrend a Zagyva-híd munkálatai miatt

Fenekestől felfordul Szolnok közlekedése július 15-e után, amikor a felújítási munkálatok miatt lezárják a Várkonyi téri Zagyva-hidat. Természetesen nemcsak az autósok közlekedésében kell új rendet megszokni, hanem a buszok menetrendjében is.

A helyi járatok módosított útvonalon járnak majd
MTVA Fotó: Váli Miklós

Összesen tizennyolc buszjárat menetrendje lesz érintett, ezek jellemzően a Tallinn városrész felé közlekednek. A helyi járatok így módosított útvonalon és időpontokban járnak majd – emelte ki a városi televíziónak Pásztor József, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ koordinációs és Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi igazgatója.


Valamennyi busz a Városmajor út felől a Nyári Lőrinc hídra megy fel, és onnan a Pólya Tibor út irányából közelíti meg a Várkonyi teret. Ez érinti az 1, 1A, 1Y, 20, 21, 31 és 37-es számú járatokat. Mindössze a 2-es és 2Y-os buszok mennek majd erről a hídról tovább a Szabadság és a Kossuth tér irányába. A 2-es busz viszont visszafelé az Ady Endre út és a Boldog Sándor István körút érintésével érkezik meg a Városmajor úti végállomására.

A Tisza-hídról érkező buszok viszont nem hajthatnak be a Kossuth térre, ezzel is javítva a Szabadság téri körforgalom áteresztő képességét. Ezek a járatok a Pólya Tibor és Ady Endre út, illetve a Boldog Sándor István körút felé kerülnek.


A Zagyva-híd munkálataival egy időben, várhatóan szeptember 15-ig a Pólya Tibor úti megállóban a helyi és a vidéki buszjáratok sem állnak meg, a Tisza-híd utáni legközelebbi leszállási lehetőség a Móra Ferenc útnál lesz.

A Holt-Tisza partjára és a Szandaszőlősre igyekvők a Szabadság téri buszmegállónál szállhatnak fel a járatokra, a városba tartók pedig ugyancsak a Pólya Tibor út, Ady Endre út és Boldog Sándor István körút felé lesznek kénytelenek kerülni, így ők is a Móra úti megállót használhatják majd.

A változásokról a lakosság valamennyi érintett buszmegállóban olvashat tájékoztatót, az interneten a www.kmkk.hu, valamint telefonon az 56/514-043-as számon is lehet érdeklődni.

A Zagyva híd munkálatai várhatóan szeptember 15-ig tartanak

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.