EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szolnok

Változik a menetrend a Zagyva-híd munkálatai miatt

Fenekestől felfordul Szolnok közlekedése július 15-e után, amikor a felújítási munkálatok miatt lezárják a Várkonyi téri Zagyva-hidat. Természetesen nemcsak az autósok közlekedésében kell új rendet megszokni, hanem a buszok menetrendjében is.

A helyi járatok módosított útvonalon járnak majd
MTVA Fotó: Váli Miklós

Összesen tizennyolc buszjárat menetrendje lesz érintett, ezek jellemzően a Tallinn városrész felé közlekednek. A helyi járatok így módosított útvonalon és időpontokban járnak majd – emelte ki a városi televíziónak Pásztor József, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ koordinációs és Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi igazgatója.


Valamennyi busz a Városmajor út felől a Nyári Lőrinc hídra megy fel, és onnan a Pólya Tibor út irányából közelíti meg a Várkonyi teret. Ez érinti az 1, 1A, 1Y, 20, 21, 31 és 37-es számú járatokat. Mindössze a 2-es és 2Y-os buszok mennek majd erről a hídról tovább a Szabadság és a Kossuth tér irányába. A 2-es busz viszont visszafelé az Ady Endre út és a Boldog Sándor István körút érintésével érkezik meg a Városmajor úti végállomására.

A Tisza-hídról érkező buszok viszont nem hajthatnak be a Kossuth térre, ezzel is javítva a Szabadság téri körforgalom áteresztő képességét. Ezek a járatok a Pólya Tibor és Ady Endre út, illetve a Boldog Sándor István körút felé kerülnek.


A Zagyva-híd munkálataival egy időben, várhatóan szeptember 15-ig a Pólya Tibor úti megállóban a helyi és a vidéki buszjáratok sem állnak meg, a Tisza-híd utáni legközelebbi leszállási lehetőség a Móra Ferenc útnál lesz.

A Holt-Tisza partjára és a Szandaszőlősre igyekvők a Szabadság téri buszmegállónál szállhatnak fel a járatokra, a városba tartók pedig ugyancsak a Pólya Tibor út, Ady Endre út és Boldog Sándor István körút felé lesznek kénytelenek kerülni, így ők is a Móra úti megállót használhatják majd.

A változásokról a lakosság valamennyi érintett buszmegállóban olvashat tájékoztatót, az interneten a www.kmkk.hu, valamint telefonon az 56/514-043-as számon is lehet érdeklődni.

A Zagyva híd munkálatai várhatóan szeptember 15-ig tartanak

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.