EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Budapest XIV.kerület

Városligeti Las Vegas

Az idén lett 25o éves az európai cirkuszkultúra, melyet több nagyszerű rendezvénnyel ünnepel a Fővárosi Nagycirkusz is az év során. Mi a Cirkuszok éjszakáján látogattuk meg a Városligetben az artisták és idomárok fellegvárát. Lapunkat világszínvonalú produkciók, a legmodernebb fény- és hangtechnika fogadta.

Vass Szilárd bohóc a tudatlan turista szerepében nevettette meg a nézőket, vele Maka Gyula profi színész konferálta fel az est során színpadra lépő művészeket. Maka tíz évig játszott színpadon, ám ő a cirkuszban érzi igazán otthon magát. – Itt találtam meg magam, az igazi hangomat – mondta.


Vass Szilárd, a bugyuta bohóc
Fotó: Mészáros Diána

Legalább húsz artista és állatidomár lépett a színpadra, közülük is kiemelkedő produkciót láthattunk Kristina Kudzina orosz hulahoppkarika-tornász előadásában, aki Földanya és az elemek táncát mutatta be a víz ölelésében.

Kristina Kudzina artista Földanya történetét és az elemek viszonyát meséli el hulahoppkarikákkal Fotó: Mészáros Diána

 

Óriási ügyesség és lendület jellemzi a három orosz akrobata gumiasztalszámát, aminek kulcsa a pontosság. A görög harcosokat és az ókori Parthenónt idéző műsorhoz táncosokat megszégyenítő ritmusérzék és testtudat kell, hisz legtöbbször lábujjon érkeznek a tíz méter magas pódiumra.


Mihail, Vitalij és Alekszandr párduc könnyedségével uralja a tízméteres építményt Fotó: Mészáros Diána

Vitalij pompás könnyedséggel zuhan a mélybe, hogy aztán újra feltörjön a vízesés habjaiból
Fotó: Mészáros Diána

Laura Urunova papagájai ugyan nem beszélnek, de talán minden másra képesek. Táncolni, napozni, veszekedni és nézőket ijesztgetni mindenképp.

Laura és a papagájai élő példái ember és állat harmóniájának Fotó: Mészáros Diána

 

Egy levegőben függő óriási szerkezeten, úgynevezett rönrádkeréken mutat be színpadi szökőkút segítségével szemet gyönyörködtető alakzatokat a tánckar három tagja, akik a víz ölelésében mesélnek történeteket a közönségnek.

Táncosok a rönrádkeréken Fotó: Mészáros Diána

Vízi tündérek a levegőben Fotó: Mészáros Diána

 

Pedersenék harminc éve járják a világot fókaszámukkal. Steven közel negyven éve lépett fel először Budapesten, akkor édesanyjával járt itt. Most ő és felesége, Angela viszik az egyik legnépszerűbb produkciót, a patagóniai oroszlánfókák műsorát a Fővárosi Nagycirkuszban.

Teddy és Scooby egyenként 35o kilogrammot nyomnak, és éppen nagykorúak, 18 évesek lettek forrás: Fővárosi Nagycirkusz

 

Marija Bakalkinával dolgozik Elizabeth, a híres magyar Axt artistacsalád legfiatalabb tagja. Az egyedülálló trapézszámával többszörös díjnyertes légtornász már 13 éves kora óta dolgozik a cirkuszban, művészien szép mutatványai révén jól ismerik a nevét Mexikótól Ausztráliáig.

Axt Elizabeth tavaly elnyerte a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Grand Prix-díját Fotó: Mészáros Diána

A magyar és az orosz lány a világon egyedülálló módon mutat be handstand számokat Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.