EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Vasárnapi program a pusztában

Dunaújváros környékén is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lovassportok. Az alapvetően ipari környezetben felnőtt generációk számára különlegességet nyújt a háziállatok közelsége, a falusias környezet.

Évek óta hagyományosan úgynevezett garantált programmal várja a látogatókat a Solt külterületén található Révbérpusztai Lovascentrum. A Dunaújvárostól 25 kilométerre, a Duna közelében fekvő turisztikai központ minden tavasszal vendégül látja a dunaújvárosi általános iskolákból és óvodákból érkező gyermekeket, így az urbanizálódott fiatalok is megismerkedhetnek a magyar hagyományokkal és háziállatokkal. Nem csak a szervezett csoportok számára kínál kikapcsolódási lehetőséget Révbérpuszta: május elejétől szeptemberig minden vasárnap 11 órától várják a családokat is, akik megismerkednének a hamisítatlan pusztai környezettel, a kiskun táj hangulatával.


A program csúcspontja a csikós bemutató a Puszta-ötössel

A családanyák számára külön megkönnyebbülést jelenthet, hogy a vasárnapi ebéd elkészítése (és a mosogatás) alól is mentesülnek, hiszen a csaknem egész napos program  háromfogásos ebédet (Újházy tyúkhúsleves, sertéspörkölt galuskával, kukoricalepény, kávé) is tartalmaz. A fiatalabbak pedig a lovas kocsizás, a kézművesudvar játékai, a hagyományos magyar állatok (szürke marha, mangalica), a kiskun tájház látványosságai és a pergő ritmusú lovasbemutató élményeivel gazdagodhatnak. A programra előzetes bejelentkezés szükséges. Révbérpuszta honlapján, a revber.hu-n találnak bővebb információt az érdeklődők. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.