EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Dunaújváros

Vasárnapi program a pusztában

Dunaújváros környékén is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lovassportok. Az alapvetően ipari környezetben felnőtt generációk számára különlegességet nyújt a háziállatok közelsége, a falusias környezet.

Évek óta hagyományosan úgynevezett garantált programmal várja a látogatókat a Solt külterületén található Révbérpusztai Lovascentrum. A Dunaújvárostól 25 kilométerre, a Duna közelében fekvő turisztikai központ minden tavasszal vendégül látja a dunaújvárosi általános iskolákból és óvodákból érkező gyermekeket, így az urbanizálódott fiatalok is megismerkedhetnek a magyar hagyományokkal és háziállatokkal. Nem csak a szervezett csoportok számára kínál kikapcsolódási lehetőséget Révbérpuszta: május elejétől szeptemberig minden vasárnap 11 órától várják a családokat is, akik megismerkednének a hamisítatlan pusztai környezettel, a kiskun táj hangulatával.


A program csúcspontja a csikós bemutató a Puszta-ötössel

A családanyák számára külön megkönnyebbülést jelenthet, hogy a vasárnapi ebéd elkészítése (és a mosogatás) alól is mentesülnek, hiszen a csaknem egész napos program  háromfogásos ebédet (Újházy tyúkhúsleves, sertéspörkölt galuskával, kukoricalepény, kávé) is tartalmaz. A fiatalabbak pedig a lovas kocsizás, a kézművesudvar játékai, a hagyományos magyar állatok (szürke marha, mangalica), a kiskun tájház látványosságai és a pergő ritmusú lovasbemutató élményeivel gazdagodhatnak. A programra előzetes bejelentkezés szükséges. Révbérpuszta honlapján, a revber.hu-n találnak bővebb információt az érdeklődők. 

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.