2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szombathely

Vasemberek versenyeztek

A szeles idő ellenére a legjobbak két órán belül célba értek az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló 34. Vasi Vasemberen.

Illés Károly alpolgármester rajtjelére indult el a verseny. Fotó:szombathely.hu

A nyílt országos bajnokság startját Illés Károly alpolgármester kürtszóval jelezte. – Örömteli a város számára, hogy immár 34. alkalommal rendezhettük meg a versenyt. Ez és a félezernél is több induló azt jelzi, hogy a versenynek a jelene mellett jövője is van – fogalmazott az alpolgármester.


Minden eddiginél többen indultak a 34. Vasi Vasemberen Fotó: szombathely.hu

Az idei Vasemberre 10 százalékkal többen neveztek, így rekordszámú, 558 triatlonos vágott neki az 1500 méternyi úszásnak. A Csónakázótó szigete körüli útvonalat elsőként teljesítő Füzesy Dávid már 18 perc 14 másodperc után kijött a „hűs habokból”, és miután a saját versenykerékpárjához futott, rövid kocogás után nyeregbe pattant, majd nekivágott a technikás, dombos útvonalnak. A 40 kilométeres, Szombathely környéki kerékpározás, majd a 10 kilométeres futás után a férfiaknál Berekméri Levente (FTC) 1 óra 55 perc 30 másodperces idővel elsőként szakította át a célszalagot. A győztes elmondta, hogy az úszás nem az erőssége, viszont kerékpározásban az idén rengeteget fejlődött, így a mintegy 300 méteres szintkülönbség és az élénk szél sem zavarta. A 2. helyen Wagner Tamás (Újbuda) 1:57.43-as, míg a 3. helyen Mester Bálint (X2STeam) 1:59.58-as időeredménnyel ért célba.

Berekméri Leventének nem kellett két óra, hogy teljesítse a távot Fotó: szombathely.hu

A hölgyeknél Csomor Erika (VUK SE) 2:09.45-tel győzött, a 2. Arany Gitta (VUK SE), míg a 3. a szombathelyi Kálovics Anikó (Vasi Triatlon SE) lett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.