2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Vasemberek versenyeztek

A szeles idő ellenére a legjobbak két órán belül célba értek az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló 34. Vasi Vasemberen.

Illés Károly alpolgármester rajtjelére indult el a verseny. Fotó:szombathely.hu

A nyílt országos bajnokság startját Illés Károly alpolgármester kürtszóval jelezte. – Örömteli a város számára, hogy immár 34. alkalommal rendezhettük meg a versenyt. Ez és a félezernél is több induló azt jelzi, hogy a versenynek a jelene mellett jövője is van – fogalmazott az alpolgármester.


Minden eddiginél többen indultak a 34. Vasi Vasemberen Fotó: szombathely.hu

Az idei Vasemberre 10 százalékkal többen neveztek, így rekordszámú, 558 triatlonos vágott neki az 1500 méternyi úszásnak. A Csónakázótó szigete körüli útvonalat elsőként teljesítő Füzesy Dávid már 18 perc 14 másodperc után kijött a „hűs habokból”, és miután a saját versenykerékpárjához futott, rövid kocogás után nyeregbe pattant, majd nekivágott a technikás, dombos útvonalnak. A 40 kilométeres, Szombathely környéki kerékpározás, majd a 10 kilométeres futás után a férfiaknál Berekméri Levente (FTC) 1 óra 55 perc 30 másodperces idővel elsőként szakította át a célszalagot. A győztes elmondta, hogy az úszás nem az erőssége, viszont kerékpározásban az idén rengeteget fejlődött, így a mintegy 300 méteres szintkülönbség és az élénk szél sem zavarta. A 2. helyen Wagner Tamás (Újbuda) 1:57.43-as, míg a 3. helyen Mester Bálint (X2STeam) 1:59.58-as időeredménnyel ért célba.

Berekméri Leventének nem kellett két óra, hogy teljesítse a távot Fotó: szombathely.hu

A hölgyeknél Csomor Erika (VUK SE) 2:09.45-tel győzött, a 2. Arany Gitta (VUK SE), míg a 3. a szombathelyi Kálovics Anikó (Vasi Triatlon SE) lett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.