2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Székesfehérvár

Vaszi Levente a Városházán

Július 6-án a Városházán adtak ízelítőt Vaszi Levente és tanítványai  a gyimesi csángók kultúrájából. A Kostelekről érkezett vendégek az egész hetüket Velencén, a Székesfehérvári Gyermek- és Ifjúsági Táborban töltötték.

Vaszi Levente folyamatosan küzd azért, hogy tovább örökítse a magyar nyelvet és szokásokat, a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program keretében Fotó: ÖKK, Simon Erika

Táncok, dalok, mesék gazdagították Vaszi Levente – a Fölszállott a páva tehetségkutató közönségkedvence – és növendékeinek előadását a Városházán. A gyimesi csángó településről, Kostelekről érkezett vendégek nem először nyaralnak a megyeszékhelyen, ahogy előadásukat is láthatta már a székesfehérvári közönség, de ettől függetlenül is mindig öröm nézni és hallgatni a produkciókat. Persze nem ez volt az egyedüli program, amelyen a delegáció tagjai részt vettek:  szerdán a Bregyó-közben táborozó gyermekekkel mulattak, pénteken pedig a város nevezetességeivel ismerkedtek meg a fiatalok és tanáruk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.