2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Székesfehérvár

Vaszi Levente a Városházán

Július 6-án a Városházán adtak ízelítőt Vaszi Levente és tanítványai  a gyimesi csángók kultúrájából. A Kostelekről érkezett vendégek az egész hetüket Velencén, a Székesfehérvári Gyermek- és Ifjúsági Táborban töltötték.

Vaszi Levente folyamatosan küzd azért, hogy tovább örökítse a magyar nyelvet és szokásokat, a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program keretében Fotó: ÖKK, Simon Erika

Táncok, dalok, mesék gazdagították Vaszi Levente – a Fölszállott a páva tehetségkutató közönségkedvence – és növendékeinek előadását a Városházán. A gyimesi csángó településről, Kostelekről érkezett vendégek nem először nyaralnak a megyeszékhelyen, ahogy előadásukat is láthatta már a székesfehérvári közönség, de ettől függetlenül is mindig öröm nézni és hallgatni a produkciókat. Persze nem ez volt az egyedüli program, amelyen a delegáció tagjai részt vettek:  szerdán a Bregyó-közben táborozó gyermekekkel mulattak, pénteken pedig a város nevezetességeivel ismerkedtek meg a fiatalok és tanáruk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.