EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Székesfehérvár

Vaszi Levente a Városházán

Július 6-án a Városházán adtak ízelítőt Vaszi Levente és tanítványai  a gyimesi csángók kultúrájából. A Kostelekről érkezett vendégek az egész hetüket Velencén, a Székesfehérvári Gyermek- és Ifjúsági Táborban töltötték.

Vaszi Levente folyamatosan küzd azért, hogy tovább örökítse a magyar nyelvet és szokásokat, a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program keretében Fotó: ÖKK, Simon Erika

Táncok, dalok, mesék gazdagították Vaszi Levente – a Fölszállott a páva tehetségkutató közönségkedvence – és növendékeinek előadását a Városházán. A gyimesi csángó településről, Kostelekről érkezett vendégek nem először nyaralnak a megyeszékhelyen, ahogy előadásukat is láthatta már a székesfehérvári közönség, de ettől függetlenül is mindig öröm nézni és hallgatni a produkciókat. Persze nem ez volt az egyedüli program, amelyen a delegáció tagjai részt vettek:  szerdán a Bregyó-közben táborozó gyermekekkel mulattak, pénteken pedig a város nevezetességeivel ismerkedtek meg a fiatalok és tanáruk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.