2019. szeptember 18., szerda
Diána

Sport

Vb-2018: A fáradtság lehet a döntő meghatározó tényezője

A fáradtság lehet az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének meghatározó tényezője, és ebben a franciák állnak “nyerésre” a horvátokkal szemben.

– A vb-n eddig egyformán hat mérkőzést játszott a finálé két résztvevője, a francia játékosok 580 perc alatt összesen 607,5 kilométert tettek meg, a horvátoknak azonban – akik az egyenes kieséses szakaszban háromszor vívtak hosszabbításos találkozót – 679 perc és 723,95 km jutott.


– A játékosok közül a horvát irányító, Luka Modric töltötte a legtöbb időt a pályán 643 perccel, ezalatt körülbelül másfélszer teljesítette a maratoni távot (63,03 km).

– A horvát középpálya másik kulcsembere, Ivan Rakitic 62,85 km-t tett meg, kevéssel többet, mint a franciáknál ebben a mutatóban magasan az első N’Golo Kanté (62,69 km).


– A francia csapatból Kanté mellett Raphaël Varane töltötte a legtöbb időt a pályán a vb-n 580 perccel.

– A franciáknál tíz játékos volt 400 percnél több időt játékban, a horvátoknál kilencen az 500 percet is elérték.

– A tornára nevezett 23-as keretekből mindkét szövetségi kapitány, a francia Didier Deschamps és a horvát Zlatko Dalic is 21 embert küldött már pályára. Előbbi a kapus Alphonse Areolának és a védő Adil Raminak nem szavazott eddig bizalmat, Dalic a kapus Dominik Livakovicra és a csatár Nikola Kalinicra nem számított. Utóbbi az első csoportmérkőzés óta már nem is tagja a horvát keretnek.

– A vb-n a franciák 10, a horvátok 12 gólt szereztek, előbbieknél két háromgólos (Griezmann, Mbappé), utóbbiaknál három kétgólos (Mandzukic, Modric, Perisic) játékos van.

– A horvátok 100 alkalommal vették célba az ellenfelek kapuját (26-szor el is találták), a franciák 75-ször (24).

– A kombinatívabb stílusban játszó horvátoknak 3358 passzuk volt – Modricnak egyedül 443 -, a franciáknak 2773.

– A horvátok 101 alkalommal szabálytalankodtak – a franciák “csak” 79-szer -, s esetükben a védekezés első vonalát tényleg a támadóik jelentik: Rebic ellen 19, Mandzukiccsal szemben 11 alkalommal ítéltek szabadrúgást. A franciák csatára, Olivier Giroud 11-szer szabálytalankodott, eggyel kevesebbet Paul Pogbánál, de kettővel többet Kanténál.

Kapcsolódó Cikkek