EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Kecskemét

Végre kikeltek a nanducsibék!

Hosszú várakozás után végre kikeltek a Kecskeméti Vadaskert első nanducsibéi. A fiókákat már napos időben megcsodálhatják a látogatók, a szurikáták és a tarajos sülök szomszédságában.Egy hónapig ült a kakas a futómadarak tojásain, ezekből hat fióka bújt ki a múlt hét végén. Kettő nem maradt életben, a többi azonban egyre erősebb, kíváncsian fedezik fel kifutójukat. Mivel a nanduk kikelésük után nem gondoskodnak a fiókákról, elválasztották őket a szülőpártól. Nappal, jó időben, itt keresgélnek a fű között, az éjszakákat azonban zárt helyen, infralámpa alatt töltik.

Pulykaindító tápot kapnak, némi finomsággal, élő lisztkukaccal keverve, amit nagy élvezettel csipegetnek fel. De a fűféléket is kóstolgatják már a kifutóban. Bár kicsit buta, de nagyon kíváncsi, barátságos madarak, kézbe is vehettük őket a kifutóban.


Pulykaindító tápot kapnak, élő lisztkukaccal keverve

A strucc legközelebbi rokonai; legrégibb ismert fosszíliáik mintegy 40 millió évesek. Dél-Amerikában honosak a Tűzföldtől csaknem az Egyenlítőig. Két fajukat az Andok felgyűrődése különítette el egymástól: a nandu a hegyvonulat gerincétől keletre, a Darwin-nandu attól nyugatra él. Bodor Ákostól megtudtuk, hogy eredeti otthonukban, húsuk és bőrük miatt haszonállatként is tartják őket. Ezek a kicsik szerencsések, hiszen ilyen veszély nem fenyegeti őket. Féléves korukig megfigyelhetik a vadaspark látogatói, hogyan cseperednek, azután valószínűleg más állatkertben találnak otthonra.

Öt tojáson továbbra is kotlik a nandukakas, ezek azonban valószínűleg már nem kelnek ki. Így hamarosan az apuka is újra élheti megszokott életét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.