EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,30 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Kecskemét

Végre kikeltek a nanducsibék!

Hosszú várakozás után végre kikeltek a Kecskeméti Vadaskert első nanducsibéi. A fiókákat már napos időben megcsodálhatják a látogatók, a szurikáták és a tarajos sülök szomszédságában.Egy hónapig ült a kakas a futómadarak tojásain, ezekből hat fióka bújt ki a múlt hét végén. Kettő nem maradt életben, a többi azonban egyre erősebb, kíváncsian fedezik fel kifutójukat. Mivel a nanduk kikelésük után nem gondoskodnak a fiókákról, elválasztották őket a szülőpártól. Nappal, jó időben, itt keresgélnek a fű között, az éjszakákat azonban zárt helyen, infralámpa alatt töltik.

Pulykaindító tápot kapnak, némi finomsággal, élő lisztkukaccal keverve, amit nagy élvezettel csipegetnek fel. De a fűféléket is kóstolgatják már a kifutóban. Bár kicsit buta, de nagyon kíváncsi, barátságos madarak, kézbe is vehettük őket a kifutóban.


Pulykaindító tápot kapnak, élő lisztkukaccal keverve

A strucc legközelebbi rokonai; legrégibb ismert fosszíliáik mintegy 40 millió évesek. Dél-Amerikában honosak a Tűzföldtől csaknem az Egyenlítőig. Két fajukat az Andok felgyűrődése különítette el egymástól: a nandu a hegyvonulat gerincétől keletre, a Darwin-nandu attól nyugatra él. Bodor Ákostól megtudtuk, hogy eredeti otthonukban, húsuk és bőrük miatt haszonállatként is tartják őket. Ezek a kicsik szerencsések, hiszen ilyen veszély nem fenyegeti őket. Féléves korukig megfigyelhetik a vadaspark látogatói, hogyan cseperednek, azután valószínűleg más állatkertben találnak otthonra.

Öt tojáson továbbra is kotlik a nandukakas, ezek azonban valószínűleg már nem kelnek ki. Így hamarosan az apuka is újra élheti megszokott életét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.